Αγ.Νάπα: Το «μπέρδεμα» με το καλάσνικωφ και το τσέχικο Μ58 του δράστη

rktcdcpnnl4 3 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ, ΔΡΑΣΤΗΣ, καλάσνικωφ, πυροβόλο όπλο Μ58

Αυτόματο στρατιωτικό πυροβόλο όπλο τύπου Μ58 ήταν αυτό που χρησιμοποίησε ο δράστης στην απόπειρα της Αγίας Νάπας τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έξω από καφετέρια.

Οι 25 συνολικά κάλυκες φυσιγγίων 7,62 χιλιοστών που εντοπίστηκαν στη σκηνή συνδέθηκαν βαλλιστικά με το όπλο. Σύμφωνα και με τα όσα ακούστηκαν από τον ανακριτή της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου το όπλο συνδέθηκε μέσω επιστημονικής μαρτυρίας με το 38χρονο ύποπτο που τελεί από χθες υπό οκταήμερη κράτηση.

Από έρευνα της Αστυνομίας στην περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής, το όπλο εντοπίστηκε στο τέρμα της σκάλας που οδηγεί στο υπόγειο του μουσείου Θάλασσα, 150 περίπου μέτρα μακριά από το σημείο όπου άνοιξε πυρ ο δράστης. Αρχικά η Αστυνομία ωστόσο είχε αναφέρει ότι για την απόπειρα χρησιμοποιήθηκε καλάσνικωφ. Ενώπιον Δικαστηρίου ο ανακριτής είπε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν Μ58.

Σχετική ανάρτηση του Λάζαρου Μαύρου, αναφέρει πως το Μ58 είναι τσέχικο αυτόματο τυφέκιο εφόδου. Το Μ58 φέρει τα ίδια φυσίγγια, δηλαδή 7.62 χιλιοστών όμοια με αυτά που βάλλει και το καλάσνικωφ ΑΚ47. Σύμφωνα με τον Λάζαρο Μαύρο και τα δυο όπλα βρίσκονταν για αρκετά χρόνια στο οπλοστάσιο της Αστυνομίας.

Αντικείμενο αναφοράς εξάλλου κατά τη δικαστική διαδικασία αποτέλεσε άγνωστος άντρας, ο οποίος πέρασε από την περιοχή λίγο πριν το κτύπημα.

Πηγή: sigmalive