ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: 12 λουομένους σε μια μέρα διέσωσαν οι ναυαγοσώστες του Δήμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί οι παραλίες της επαρχίας Αμμοχώστου και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι παραλίες της Αγίας Νάπας να είναι αναμφίβολα από τις ασφαλέστερες, όμως ο μεγάλος αριθμός ξένων επισκεπτών και λουομένων, η απειρία πολλών αλλά και οι καιρικές συνθήκες συντείνουν στην εμφάνιση περιστατικών στις παραλίες τα οποία οι ναυαγοσώστες του Δήμου Αγίας Νάπας αντιμετωπίζουν, ευτυχώς, με αμεσότητα.

Συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή, (27/7)οι ναυαγοσώστες του Δήμου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 7 περιστατικά που αφορούσαν 12 συνολικά λουομένους σε παραλίες της Αγίας Νάπας.

Δείτε βίντεο από ένα από τα περιστατικά:

Στις 14:00, περίπου, στην παραλία “Πανταχού” στην Αγία Νάπα ηλικιωμένος κάλεσε σε βοήθεια αφού παρασύρθηκε από το δυνατό ρεύμα. Επενέβησαν άμεσα ναυαγοσώστες του Δήμου Αγίας Νάπας που τον μετέφεραν έξω από το νερό με ασφάλεια.

Στις 15:30 στην παραλία Νησί, γυναίκα 25 χρόνων από τη Ρωσία κάλεσε σε βοήθεια αφού την παρέσυρε το ρεύμα. Ναυαγοσώστης ο οποίος βρισκόταν σε περίπολο με το τζετ σκι την εντόπισε και την μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά.

Στις 16:00, πάλι στην παραλία Νησί τέσσερεις νεαροί αραβικής καταγωγής κινδύνευσαν αφού τους παρέσυρε το ρεύμα και εξαιτίας της απειρίας τους κάλεσαν σε βοήθεια. Οι ναυαγοσώστες του Δήμου Αγίας Νάπας επενέβησαν άμεσα και τους βοήθησαν να βγουν στην στεριά.

Στις 16:25 στην ίδια παραλία, νεαρός ηλικίας 25 ετών από τη Ρωσία, καλούσε σε βοήθεια λόγω εξάντλησης. Επενέβησαν άμεσα ναυαγοσώστες του Δήμου Αγίας Νάπας οι οποίοι τον μετέφεραν με ασφάλεια έξω από το νερό.

Στις 17:05, νεαρή ηλικίας 23 ετών από τη Ρωσία κάλεσε σε βοήθεια αφού παρασύρθηκε από το δυνατό ρεύμα. Οι ναυαγοσώστες του Δήμου επενέβησαν έγκαιρα και την βοήθησαν να εξέλθει του νερού με ασφάλεια.

Στις 17:40, ηλικιωμένος από τη Μεγάλη Βρετανία κάλεσε σε βοήθεια λόγω εξάντλησης και με τη βοήθεια των ναυαγοσωστών βγήκε με ασφάλεια στη στεριά.

Τέλος, στις 18:05, τρεις νεαροί ρωσικής καταγωγής κινδύνευσαν με πνιγμό εξαιτίας της θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή. Οι ναυαγοσώστες του Δήμου της Αγίας Νάπας τους εντόπισαν έγκαιρα και τους μετέφεραν με ασφάλεια στην στεριά.

Famagusta.News