ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: 80% μείωση στα έσοδα του Δήμου από ομπρέλες και ξαπλώστρες παραλίας

imagew 15 Νέα Αμμοχώστου

Αισθητά μειωμένα είναι κατά τη φετινή τουριστική σεζόν τα έσοδα από τις ενοικιάσεις ομπρελών και ξαπλώστρων στις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Αγίας Νάπας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Χρήστο Ζαννέτου, οι απώλειες φτάνουν μέχρι και το 80%. Το καλοκαίρι του 2019 μπήκαν στο δημοτικό ταμείο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Λόγω της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί, αναφέρει ο κ. Ζαννέτου, “ο Δήμος Αγίας Νάπας εργοδοτεί φέτος μειωμένο προσωπικό στις παραλίες, με μειωμένα ωράρια, ωστόσο η προσπάθεια παραμένει η ίδια για καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού».

Ιδιαίτερα σημαντική είναι για τον Δήμαρχο η στήριξη των Ξύπριων το φετινό καλοκαίρι, οι οποίοι φαίνεται πως κρατούν την Αγία Νάπα ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Τα σαββατοκύριακα, αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ζαννέτου, οι παραλίες είναι ασφυκτικά γεμάτες, χάριν στους Κύπριους παραθεριστές, οι οποίοι επιλέγουν την περιοχή μας για τις αποδράσεις τους.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη επαναλειτουργήσει γύρω στα 10 πολυτελή ξενοδοχεία και αρκετά τουριστικά διαμερίσματα στην περιοχή, ως επίσης κι ένας σημαντικός αριθμός κέντρων αναψυχής, όπως εστιατόρια, καφετέριες και μπιραρίες, ξεπερνώντας τα 50 σε αριθμό.