ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αφηγηματικό κουκλοθέατρο «Τα Πιόνια του Βασιλιά»

pionia Δήμος Αγίας Νάπας, Θεατρικές Παραστάσεις

Πέφτει η αυλαία του Τριμήνου Θεατρικών Παραστάσεων του Δήμου Αγίας Νάπας με το αφηγηματικό Κουκλοθέατρο «Τα Πιόνια του Βασιλιά» με τους Μαρίνα Κατσαρή και Roberto Braham. Η παράσταση πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 8.00μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας. Είσοδος ελεύθερη!

Η παράσταση συνδυάζει το χιούμορ με την ατμοσφαιρικότητα του κουκλοθεάτρου και της ζωντανής αφήγησης με τρόπο που οι συνεχείς επί σκηνής ανατροπές, να διατηρούν το ενδιαφέρον αλλά και το βαθύτερο προβληματισμό.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο βασιλιάς μίας φανταστικής χώρας, μετά από ένα ατύχημα, αναγκάζεται να περπατά με δεκανίκια. Επειδή όμως βασιλιάς είναι, ό,τι θέλει κάνει, διατάζει όλους τους υπηκόους του να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά και εκείνοι δεκανίκια. Με τα χρόνια, οι άνθρωποι αρχίζουν να ξεχνούν πώς περπατούσαν πριν το διάταγμα. Όμως, κάπου, η μνήμη ζει ακόμα και ετοιμάζει την ανατροπή.

Ο κουκλοπαίκτης Roberto Braham (Canicula Puppets) από τη Γουατεμάλα και η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή από την Κύπρο, ενώνουν τις τέχνες τους σε μία δυναμική σύμπραξη αφηγηματικού κουκλοθεάτρου. Η απαράμιλλη δύναμη των φορετών κούκλων που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για την παράσταση από τον Roberto Braham και η ατμοσφαιρική αφήγηση ζωντανεύουν έναν ολόκληρο κόσμο εξουσίας και αντίστασης, αστείου και δράματος, σκοταδιού μα και φωτός. Η ιστορία της παράστασης αποτελεί διασκευή του λαϊκού παραμυθιού ”Τα δεκανίκια” όπως το κατέγραψε η Λίλη Λαμπρέλλη στη συλλογή της ”Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών” (εκδ. Πατάκη, 2014)