ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αυτό είναι το δεύτερο βίντεο με τον βασικό ύποπτο

Στιγμιότυπο 2020 02 18 14.35.05 exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Το δεύτερο βίντεο το οποίο καταγράφει τον φερόμενο ως βασικό ύποπτο της υπόθεσης να περνάει λίγο ώρα πριν την επίθεση με καλάσνικοφ έξω από καφετέρια στην Αγία Νάπα εξασφάλισε και δημοσιεύει το Famagusta.News.

Στο βίντεο φαίνεται άνδρας ο οποίος φοράει κουκούλα από σκούρο φούτερ και μιλάει (ή προσποιείται ότι μιλάει) σε κινητό τηλέφωνο να περνάει η ώρα 1:15 απέναντι από την καφετέρια στην Αγία Νάπα στην οποία μισή ώρα μετά έγινε το παρ’ ολίγον μακελειό όταν άγνωστος έριξε 25 πυροβολισμούς σε τραπέζι στο οποίο καθόταν παρέα έξι ατόμων τραυματίζοντας τέσσερεις εξ αυτών.

Φαίνεται ότι αυτή η κίνηση του φερόμενου ως δράστη κρίθηκε καθοριστική ώστε να εγείρει υποψίες στον επιχειρηματία φερόμενο ως στόχο για να αποχωρήσει από την καφετέρια πριν το αιματηρό κτύπημα.

Στοιχείο που συνδέει το συγκεκριμένο βίντεο με το βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο άγνωστος κουκουλοφόρος να ανοίγει πυρ εναντίον των θαμώνων της καφετέριας είναι ο σωματότυπος καθώς και το φούτερ το οποίο είναι σκούρο με λευκό φερμουάρ.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, οδηγήθηκε σήμερα ο Ελληνοκύπριος ηλικίας 38 ετών από την Πάφο, που συνελήφθη χθες το μεσημέρι ως ύποπτος για την υπόθεση της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα. Εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης:

Υπό κράτηση ο 38χρονος

Η δικαστική διαδικασία για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του συλληφθέντα, διεξήχθη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ενώ μετά από κοινή απόφαση Αστυνομίας και Δικαστηρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Λάρνακας (στον 2ο όροφο του Επαρχιακού Δικαστηρίου) για λόγους ασφαλείας. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα στο δικαστήριο, ενώ έγινε έλεγχος σε όσους εισήλθαν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Εντός της αίθουσας, βρέθηκε ομάδα ανδρών της ΜΜΑΔ.

Διαβάστε επίσης: Υπό οκταήμερη κράτηση ο ύποπτος για την ένοπλη επίθεση στην Αγία Νάπα

Βίντεο από την στιγμή της άφιξης του υπόπτου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας:

“Δεν έχω καμία ανάμειξη στην υπόθεση”, απάντησε ο 38χρονος στην πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου, η οποία τον ενημέρωσε για τη διαδικασία, ενώ η Αστυνομία ζήτησε να εκδοθεί εναντίον του διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης. Ο ύποπτος παρουσιάστηκε δε, χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.

Σύμφωνα με τον πρώτο μάρτυρα κατηγορίας, τον ανακριτή της υπόθεσης, οι κινήσεις του υπόπτου δράστη καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακείμενων υποστατικών. Όπως ανέφερε, μισή ώρα πριν, άγνωστος άνδρας πέρασε πεζός έξω από την καφετέρια και “φορούσε χαρακτηριστική φόρμα”. Ο επιχειρηματίας, που φέρεται να ήταν ο στόχος, αποχώρησε λίγο νωρίτερα. Επίσης, από τη σκηνή, παραλήφθηκαν 25 κάλυκες, ενώ εντοπίστηκε το καλάζνικοφ της επίθεσης σε απόσταση 150 μέτρων από το σημείο. Εξάλλου, στις 13 Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε ο ανακριτής, άγνωστος άντρας προσέγγισε τον χώρο στάθμευσης του ίδιου καφεστιατορίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 38χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό όπου βρισκόταν στη Λάρνακα, ύστερα από μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην κατοικία του στην Πάφο, όπου οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου, διεξήγαγαν έρευνες και περισυνέλλεξαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις καθώς και χαρακτηριστικό φούτερ το οποίο φέρεται να φορούσε ο πεζός ύποπτος. Οι ανακριτές διενήργησαν επίσης έρευνες σε άλλα υποστατικά και στα αυτοκίνητα του υπόπτου, ενώ για εξετάσεις στάλθηκαν επίσης και τα κινητά του τηλέφωνα.

Θα ληφθούν ακόμη 50 καταθέσεις ενώ έχουν ληφθεί στοιχεία από 30 κάμερες ασφαλείας.

Τον 38χρονο φαίνεται συνδέει με την υπόθεση, γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο κουκουλοφόρος δράστης της απόπειρας φόνου, το οποίο στη συνέχεια πέταξε κατά τη διαφυγή του από την οδό Κρύου Νερού.

Ο ύποπτος διέμενε σε ξενοδοχειακό κατάλυμμα στη λεωφόρο Νησί, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης στο δικαστήριο, σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό, μισή ώρα πριν την επίθεση, στη 1:15, περίπου, άγνωστος άντρας πέρασε πεζός και κοιτούσε προς το μέρος της καφετέριας. Φορούσε χαρακτηριστική φούτερ.

Το όπλο εντόπισε η Αστυνομία λίγο μετά τις οκτώ το πρωί της Κυριακής στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί σε υπόγεια αποθήκη του Μουσείου Θάλασσα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, φερόμενος στόχος του δράστη, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ήταν γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, ο οποίος απασχόλησε στο παρελθόν τις αρχές για διάφορες υποθέσεις και είχε φύγει από τον καφεστιατόριο λίγη ώρα πριν εμφανιστεί ο δράστης και αρχίσει να πυροβολεί.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου κουκουλοφόρος δράστης, έριξε με πυροβόλο όπλο 25 πυροβολισμούς εναντίον του καφεστιατορίου, από τους οποίους τραυματίστηκαν 4 άτομα.

Πρόκειται για μία κοπέλα 26 ετών και τρεις άνδρες, δύο 38 ετών και ένας 32 ετών, που βρίσκονταν σε διαφορετικό τραπέζι από εκείνο που καθόταν ο επιχειρηματίας και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Famagusta.News