Αγία Νάπα: Aνάμεσα στις 35 πόλεις του κόσμου που έχουν συνάψει συνεργασία με την Κινεζική πόλη Guangzhou

Σε ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 31Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2019, στην Κινεζική πόλη Guangzhou, στο πλαίσιο των εορτασμών της πόλης για τη 40ή επέτειο ανάπτυξης αδελφικού δικτύου με πόλεις του εξωτερικού και της Κίνας παρέστη ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Χρίστου εκπροσωπώντας το Δήμο Αγίας Νάπας.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος 110 εκπρόσωποι 35 πόλεων από 26 χώρες, οι οποίες έχουν αδελφοποιηθεί ή έχουν συνάψει συνεργασίες με την Guangzhou. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο κ. Χρίστου είχε συναντήσεις με αρκετούς από τους συμμετέχοντες όπου συζήτησε μαζί τους θέματα κοινού ενδιαφέροντος κυρίως θέματα που άπτονται του τουρισμού καθώς και για το ενδεχόμενο σύναψης μελλοντικής συνεργασίας.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι κατά τις συναντήσεις του επιτεύχθηκε συμφωνία με τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας της Σκωτίας Εδιμβούργο για έναρξη συνεργασίας σε όλους τους τομείς κυρίως σε θέματα τουρισμού.

Ο κ. Χρίστου σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του που εκπροσώπησε τον Δήμο Αγίας Νάπας σε αυτό το πολύ σημαντικό συνέδριο, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να έχει πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις με ομολόγους του, Δημάρχους πόλεων από όλο τον κόσμο και με αξιωματούχους της κινεζικής πόλης.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος πρόσθεσε που καταφέραμε να συνάψουμε συμφωνία με το Δήμαρχο του Εδιμβούργου για συνεργασία, η οποία πιστεύουμε θα έχει πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πόλεις».