Αγια Ναπα

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Απονεμήθηκαν τα βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού “Παυσανίας ο Περιηγητής” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Απριλίου 2024 στον Δήμο Αγίας Νάπας απονεμήθηκαν από τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή, τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέττου και από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αντρέα Σοφόκλη, τα βραβεία στους μαθητές της τρίτης τάξης των Γυμνασίων της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου που διακρίθηκαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παυσανίας ο περιηγητής 2024», με θέμα «Η τουριστική ανάπτυξη των επαρχιών Αμμοχώστου και Κερύνειας από το 1960 έως το 1974» με αφορμή τα 50χρονα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, ο οποίος οργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμος Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός το διαγωνισμό γιατί έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου να συνδέσουν το παρών που ζουν με το ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας με τα τραγικά βιώματα.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ότι μέσα από αυτή την τελετή επιβραβεύτηκε η προσπάθεια για συντήρηση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης και ενσυναίσθησης των νέων του τόπου μας, η οποία συμπίπτει με την αποφράδα επέτειο των 50 χρόνων τουρκικής εισβολής και κατοχής. «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι πρόσθεσε, «που φιλοξενήσαμε αυτόν τον πρωτοποριακό διαγωνισμό στην πόλη μας – την ναυαρχίδα του κυπριακού τουρισμού και του πολιτισμού όπου εκτός από τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη που καθόρισε την πορεία της μετά την τουρκική εισβολή του 1974, ανθίζουν οι τέχνες, τα γράμματα και ο πολιτισμός».

Στον χαιρετισμό της, τον οποίο διάβασε ο Δρ. Αντρέας Σοφόκλης, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε ότι αυτές οι εργασίες που παρουσίασαν οι μαθητές στο διαγωνισμό, ξεπερνούν το επίπεδο των μαθητών της Γ΄ Τάξης Γυμνασιακού Κύκλου, ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επαγγελματιών και νέων έτοιμων να αναλάβουν την ηγεσία επιχειρήσεων και οργανισμών.

Είναι επίπεδο νέων ανθρώπων πρόσθεσε που όχι μόνο δεν ξεχνούν αλλά δηλώνουν τη θέλησή του για επανένωση της Κύπρου, καταρρίπτοντας τη θεωρία ότι νέοι μας δεν ενδιαφέρονται για τα σκλαβωμένα μας μέρη. Ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τόνισε «είμαστε αρωγοί στις δράσεις που προάγουν και ισχυροποιούν τις γνώσεις και τη θέληση των παιδιών μας για τις κατεχόμενες μας περιοχές».

Σημειώνεται ότι το πρώτο βραβείο πήραν η Ομάδα Β΄ του Γυμνασίου Παραλιμνίου και η Ομάδα Β΄ του Γυμνασίου – Λυκείου «Ειρήνης & Ελευθερίας» Δερύνειας-Σωτήρας, το δεύτερο βραβείο πήραν η Ομάδα Α΄ του Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωαννίδη και η Ομάδα Α΄ του Γυμνασίου – Λυκείου «Ειρήνης & Ελευθερίας» Δερύνειας-Σωτήρας και το τρίτο βραβείο η Ομάδα Α΄ του Γυμνασίου Παραλιμνίου.

Ροη Ειδησεων

Φρένο στις αλλαγές τελευταίας στιγμής βάζει η Βουλή για μεταρρύθμιση ΤΑ

Με στόχο να διευθετηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη μεταρρύθμισης της τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Υπουργείο…

13 Μαΐου, 2024

Πέρασε από την Κύπρο το βόρειο σέλας – Προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές χώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης που έφθασε στη Γη το Σαββατοκυρίακο προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές…

13 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Σκότωσε τον πατέρα της και την φίλη του γιατί την απέκλεισε από την διαθήκη

Μια γυναίκα σκότωσε τον 87χρονο πατέρα της και τη φίλη του, μαχαιρώνοντάς τους θανάσιμα στο…

13 Μαΐου, 2024

Κύπρος: 16χρονος προέταξε πιστόλι σε ανήλικους – Aποδείκτηκε ότι ήταν πλαστικό

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 16χρονου που διαμένει σε δομή…

13 Μαΐου, 2024

Υπ. Γεωργίας: Αξιολογούνται προσφορές για πτητικά μέσα πυρόσβεσης

Η διαδικασία αξιολόγησης προσφορών για πτητικά μέσα πυρόσβεσης είναι «εντός του χρονοδιαγράμματος» δήλωσε σήμερα η…

13 Μαΐου, 2024

«Πρόκληση» για το Υπ. Εσωτερικών η ημέρα των εκλογών – «Δεν θα υπάρξουν προβλήματα»

«Πρόκληση» για το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι η ημέρα των εκλογών για ανάδειξη μελών του…

13 Μαΐου, 2024