ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Διεθνείς αγώνες τοξοβολίας με τη συμμετοχή 140 αθλητών

F8306154 CBFF 4C44 8E03 8C822FF086F6 Νέα Αμμοχώστου

Με τη συμμετοχή 140 αθλητών διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αγία Νάπα Διεθνείς Αγώνες Τοξοβολίας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «οι αγώνες που φέρουν την ονομασία «Aphrodite Mediterranean Cup» θα πραγματοποιηθούν από τις 31 Οκτωβρίου ως και τις 3 Νοεμβρίου. Φέτος υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών από δέκα και πλέον χώρες με περισσότερους από 140 τοξότες».

Προστίθεται ότι «στους αγώνες θα συμμετάσχουν και οι Ολυμπιακές ομάδες χωρών που έχουν πάρει την κάρτα συμμετοχής των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκυο, γεγονός που προσδίδει τεράστια αίγλη για την περιοχή. Οι περισσότερες αποστολές επέλεξαν την Κύπρο και για την προετοιμασία τους με εξειδικευμένα camp δίδοντας τεράστια δυναμική στον αθλητικό τουρισμό του νησιού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό στάδιο της Αγίας Νάπας το οποίο από τις 25 Οκτωβρίου έχει διαμορφωθεί ειδικά με στόχους για να φιλοξενήσει τους 400 περίπου συμμετέχοντες συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, παραγόντων και εθελοντών».

Για πρώτη φορά φέτος «θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Mario Scarzella μαζί με τους Προέδρους Ομοσπονδιών Τοξοβολίας άλλων επτά χωρών, δηλαδή της Μάλτας, της Κροατίας, της Σερβίας, της Ελλάδας, του Ισραήλ, του Λιβάνου και του Λουξεμβούργου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Ανδρέας Θεοφυλάκτου είπε πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι συγκεκριμένοι αγώνες να ενταχθούν στο επίσημο καλεντάρι της παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Εάν αυτό επιτευχθεί» σημείωσε «τότε το όφελος που θα έχει η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου θα είναι τεράστιο, αφού το άθλημα της τοξοβολίας σε διεθνές επίπεδο τυγχάνει αναγνώρισης με εκατομμύρια ακόλουθους».

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης 31ης Οκτωβρίου στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα, με παρέλαση των αθλητών από τα ξενοδοχεία τους προς το χώρο της τελετής, ανάκρουση για πρώτη φορά του Ύμνου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Ανδρέα Θεοφυλάκτου και τον Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα αθλητισμού Φοίβο Ζαχαριάδη.

Θα ακολουθήσουν η κήρυξη έναρξης των αγώνων από τον Δήμαρχο της Αγίας Νάπας, χορευτικό πρόγραμμα και απονομή τιμητικών πλακετών.

Στις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου θα γίνει η έναρξη των τελικών αγώνων στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας και στις έξι το απόγευμα οι αθλητές θα παρελάσουν προς το αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Sun Gardens, όπου θα γίνουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Mario Scarzella.

Θα ακολουθήσουν επίδειξη τοξοβολίας με φλεγόμενα βέλη, χορευτικό πρόγραμμα από τον χορευτικό όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου, βραβεύσεις και η απονομή των τιμητικών πλακετών.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ