Αγία Νάπα: Δημιουργία Καθολικά Προσβάσιμου Ελεύθερου Πολύ-Χώρου «ΚΥΚΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» (ΦΩΤΟ)

Το κόστος του ανέρχεται στις €700.000,00

DBE17A26 4787 4BA5 B8CD 2AE4E7E0C7A1 exclusive

Ένα ακόμη σημαντικό έργο αρχίζει σύντομα στην Αγία Νάπα! Δημιουργία Καθολικά Προσβάσιμου Ελεύθερου Πολύ-Χώρου «ΚΥΚΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»
στην Λεωφόρο Νησί στην Αγία Νάπα

Υπογράφηκαν χθες Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 μεταξύ του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Χρίστου Ζαννέττου και του Διευθύνων Συμβούλου της Αναδόχου Εταιρείας S. Hadjichristofi Construction Ltd κ. Σπύρου Χατζηχριστοφή, παρουσία της Δημοτικού Μηχανικού του Δήμου κυρίας Γιολάντας Παπανικολάου και της Α΄ Γραμματειακού Λειτουργού του Δήμου κυρίας Μαρίας Κτωρίδου τα συμβόλαια για την κατασκευή Πάρκου στη Λεωφόρου Νησί.

99615CDA BE0B 428E A4CB 64B5D258BAD6 exclusive

Πρόκειται για ένα εντελώς νέο πάρκο το οποίο χωροθετείται σε προνομιακή τοποθεσία σε κεντρικό σημείο της πόλης, επί της λεωφόρου Νησί, του μεγαλύτερου οδικού άξονα του Δήμου. Στο χώρο αυτό ο σχεδιασμός προβλέπει χωροθέτηση χρήσεων πλατείας, αναψυχής, πολιτισμού και παιχνιδιού, ώστε το πάρκο να γίνει ένας ζωντανός, life-size, διαδραστικός και προσβάσιμος πολιτιστικός τουριστικός οδηγός της πόλης, ενώ ταυτόχρονα να είναι ένας υπαίθριος χώρος παιχνιδιού και μάθησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών και ικανοτήτων. Ο χώρος σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις αρχές του καθολικού σχεδιασμού, για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που να «γεννά» προϋποθέσεις παιχνιδιού για ανθρώπους με διαφορετικές ικανότητες, ηλικίες, εθνικότητας, φύλου, μόρφωσης και κοινωνικής-οικονομικής κατάστασης.

3C7784ED 2F85 4EDF B2A0 46CBA6C77450 exclusive

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου μετά την υπογραφή των συμβολαίων πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα ενώνει τον εμπορικό δρόμο «Λεωφόρος Νησί» με τον παράλληλο δρόμο πλησίον του Δημαρχείου, «Γιούρι Γκαγκάριν» και θα περιλαμβάνει 35 χώρους στάθμευσης, τρεις θέσεις στάθμευσης για ΑΜεΑ, επιπρόσθετα θα υπάρχει μία θέση στάθμευσης για αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα σε τροχοκάθισμα, χώρους πρασίνου, σημεία ανακύκλωσης με ημιβυθιζόμενους κάδους, καθίσματα, σημεία αναφοράς και παιγνίδια σχετιζόμενα με την ιστορία της Αγίας Νάπας και άλλες διευκολύνσεις για το κοινό.

6C135CC9 4D05 4122 993D 100A8E826076 exclusive
«Παρά τις δύσκολες συνθήκες» ανέφερε «εξακολουθούμε να βιώνουμε λόγω εξωγενών παραγόντων εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που θα καταστήσουν την Αγία Νάπα μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη, θα αναβαθμίσουν το βιοτικό της επίπεδο και θα διευκολύνουν παράλληλα τη καθημερινότητα τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της».

Με βάση των όρων της συμφωνίας το έργο θα ολοκληρωθεί εντός εννέα μηνών και το κόστος του ανέρχεται στις €700.000,00.