Αγία Νάπα: Διοργανώνεται και φέτος το Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συνεχίζεται και φέτος η πετυχημένη εκδήλωση του Αγροτικού κόσμου στην περιοχή της Αγίας Νάπας

8614D860 D879 49A8 931E 3E91A62186B8 exclusive

Συνεχίζεται και φέτος η πολύ πετυχημένη εκδήλωση του Αγροτικού κόσμου στην περιοχή της Αγίας Νάπας, προσκαλώντας ντόπιους και τουρίστες να γιορτάσουν και να γευτούν τα διάφορα παραδοσιακά εδέσματα που προσφέρει ο τόπος μας.

Συγκεκριμένα η «Ένωση Κυπρίων Αγροτών» ΕΚΑ Αμμοχώστου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά το αγαπημένο Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2022.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας (δίπλα από την μεγάλη εκκλησία, κάτω από το μοναστήρι Αγίας Νάπας) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρασκευάζονται παραδοσιακά προϊόντα καθώς και διάφορα είδη Κυπριακής Χειροτεχνίας τα οποία θα διατίθενται προς πώληση όπως και Οφτό Κλέφτικο και ποτά. Θα λειτουργούν και διάφορα άλλα περίπτερα, συνολικά γύρω στα 8, και σε αυτά θα γίνονται  επιτόπιες κατασκευές χαλουμιού και ψωμιού, παστελιού και λοκμάδων για τους λάτρεις των γεύσεων και προς ενημέρωση του κοινού (κυρίως των παιδιών) ως προς τον τρόπο παρασκευής των προϊόντων.

Οι διοργανωτές ετοίμασαν επίσης ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική, χορούς τραγούδια καθώς και Ποιήματα και Τσιαττιστά.

Μεταξύ άλλων καλλιτεχνών…

Στο χορό συμμετέχουν το χορευτικό συγκρότημα «Κίμων» και ο Χορευτικός Όμιλος Αγίας Νάπας.

Στη μουσική ο Θεοφάνης Θεοφάνους στο βιολί, στην φωνή και στο λαούτο ο Αντώνης Κορύζης, στη φωνή και στο σαντούρι η Ανδρεανή Κυπριανού.

Μιλώντας στο Sigmalive, ο διοργανωτής, βουλευτής του ΑΚΕΛ και Επαρχιακός Γραμματέας της «ΕΚΑ» Αμμοχώστου, Γιαννάκης Γαβριήλ ανέφερε ότι το φεστιβάλ που διοργανώνει  η Ένωση Κυπρίων Αγροτών Αμμοχώστου έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και διεξάγεται μαζί με τον Δήμο Αγίας Νάπας. «Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να περάσει ένα όμορφο βράδυ με την οικογένεια και τους φίλους του. Η βραδιά θα περιλαμβάνει πλούσιο παραδοσιακό και μουσικο-καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα προσφερθούν διάφορα κυπριακά εδέσματα, Θα πωλούνται κυπριακά και παραδοσιακά προϊόντα και άλλα αντικείμενα για όσους ενδιαφέρονται, καθώς επίσης θα σερβίρεται οφτό κλέφτικο και ποτό» τόνισε ο Γιαννάκης Γαβριήλ.

Αξίζει να αναφερθεί πως η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.