Αγία Νάπα: Ενδεχόμενο να τεθεί υπό προστασία ο 38χρονος

b agia napa 2 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Την Τετάρτη (26/2) λήγει η 8ημερη προσωποκράτησή του 38χρονου Ελληνοκύπριου φερόμενου ως δράστη της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές της υποθέσεις εξετάζουν δυο ενδεχόμενα για την συνέχεια. Είτε ο 38χρονος θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, είτε θα τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μετά τις καταθέσεις που έδωσε στις Αρχές και ισχυρίστηκε ότι λάμβανε οδηγίες από τον ισοβίτη, Δημήτρη Μαμαλικοπουλο ως προς την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας.

Το κίνητρο πίσω από την απόπειρα φόνου του επιχειρηματία – στόχου, φαίνεται προς το παρόν να μην έχει ξεκαθαρίσει.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες για εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ θυμίζουμε ότι αναμένεται να ληφθούν και καταθέσεις από τις Κεντρικές Φυλακές όπου βρισκόταν ο Δημήτρης Μαμαλικοπουλος, που εκτίει ποινή φυλάκισης 5 φορές ισοβίων.

Οι μαρτυρίες που εμπλέκουν τον ισοβίτη

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή (21/2) ενώπιον Επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας ο δεύτερος συλληφθείς για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/2) σε καφεστιατόριο της Αγίας Νάπας.

Πρόκειται για τον Ελλαδίτη ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο. Θυμίζουμε ότι ο ύποπτος καταδικάστηκε σε 5 φορές ισόβια για το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα το 2012 με θύματα φρουρούς του δολοφονηθέντα (σ. σ. 2016) επιχειρηματία Φανού Καλοψιδιώτη.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη προσωποκράτησή του.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν ενώπιον δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, η αστυνομία κατέχει μαρτυρία που “δείχνει” τον ύποπτο ως εγκέφαλο της υπόθεσης, αφού φέρεται να ήταν αυτός που έδινε οδηγίες και πληροφορίες στον 38χρονο που συνελήφθη ως δράστης της απόπειρας, για τον επιχειρηματία – στόχο.

Συγκεκριμένα, η μαρτυρία αναφέρει ότι ο Μαμαλικόπουλος ενημέρωνε τον 38χρονο που συχνάζει ο επιχειρηματίας, του έστειλε φωτογραφίες του στόχου και τα νούμερα του οχήματος του.

Μάλιστα, ο ανακριτής της υπόθεσης ανάφερε ότι ο 38χρονος παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις του στόχου καθ’ υπόδειξη του Μαμαλικοπουλου.

Επίσης, ο ύποπτος φέρεται να ήταν αυτός που διευθέτησε να παραδοθούν δύο όπλα στον 38χρονο εκ των οποίων το ένα ήταν αυτό που διαπράχθηκε η απόπειρα και το άλλο εντοπίστηκε στις 20.2.2020 σε ανοιχτό χώρο στην Αγία Νάπα.

Σημειώνεται ότι οι δύο, φαίνεται να συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

Για την υπόθεση, η αστυνομία αναζητεί ακόμη ένα πρόσωπο που φέρεται να παρέδωσε τα όπλα στον 38χρονο.

Η Αστυνομία αναμένεται να λάβει ακόμη 30 καταθέσεις για την υπόθεση, μεταξύ αυτών και από τον φερόμενος στόχο της επίθεσης, του περιβάλλοντος του και από πρόσωπα στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας αλλά και για διευκόλυνση των ερευνών ο Μαμαλικοπουλος τέθηκε υπό 8ημερη κράτηση και θα βρίσκεται σε κρατητήριο αντί στις Κεντρικές Φυλακές.

Πηγή: kathimerini