ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα εποχή για τον τουρισμό στην επαρχία Αμμοχώστου - Αγκυροβόλια για κρουαζιερόπλοια στις μαρίνες Αγίας Νάπας και Πρωταρά

3 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Στα ανοιχτά της μαρίνας Αγίας Νάπας αγκυροβόλησε σήμερα το μικρό κρουαζιερόπλοιο (super yacht) της εταιρείας SeaDream Yacht Club, το Seadream II. Πρόκειται στην ουσία για ένα super yacht χωρητικότητας 112 επιβατών και με 95 άτομα προσωπικό το οποίο κατασκευάστηκε το 1985 και κάνει τον γύρο της Μεσογείου μέσω chartered ταξιδιών, ξεκινώντας από την Χάιφα του Ισραήλ με προορισμό τη Ρόδο.

Με την άφιξη των επιβατών, ο Δήμος Αγίας Νάπας και η μαρίνα διοργάνωσαν τελετή άφιξης στους επιβαίνοντες με κυπριακούς χορούς και χαρίζοντας αναμνηστικά δώρα.

5 1 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Μαρίνα της Αγίας Νάπας αναφέροντας ότι η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τη δημιουργία αγκυροβόλιου άρχισε να αποδίδει καρπούς.

8 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Με γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην Μαρίνα Αγίας Νάπας. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω μια πρωτοβουλία που είχα αναλάβει προ ετών να δίνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Έχουμε προβεί στη δημιουργία λιμενικής περιοχής περιορισμένης χρήσης περί της Μαρίνας της Αγίας Νάπας και στην έκδοση τελωνειακού διατάγματος, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν την Μαρίνα Αγίας Νάπας κρουαζιερόπλοια και να αποβιβάζονται επιβάτες. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε όλες τις Μαρίνες της Κύπρου προσβάσιμες προς όλα τα κρουαζιερόπλοια», αναφέρει ο κ. Καρούσος.

9 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

«Ευελπιστούμε ότι η σημερινή άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην Μαρίνα της Αγίας Νάπας θα αποτελέσει την απαρχή για αύξηση της επισκεψιμότητας και προσέλκυση συγκεκριμένου τουρισμού, ενδυναμώνοντας έτσι το τουριστικό προϊόν της Επαρχίας Αμμοχώστου», ανάφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

10 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Συγκεκριμένα για την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εκτός από τη δημιουργία του αγκυροβόλιου στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, θα προχωρήσει στη δημιουργία αγκυροβόλιου και στην Μαρίνα Παραλιμνίου, διευκολύνοντας έτσι την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην Επαρχία Αμμοχώστου.

11 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας 12 36 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας 13 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας 14 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας 15 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας 16 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας 17 1 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας 18 exclusive, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Famagusta.News