ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Mε ξεχωριστό τρόπο και με κάθε λαμπρότητα ο Δήμος Αγίας Νάπας θα τιμήσει την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

91B40E35 2417 47A6 BCAC 49CF2A385ED2 exclusive

Mε ξεχωριστό τρόπο και με κάθε λαμπρότητα ο Δήμος Αγίας Νάπας θα τιμήσει την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με την μεγάλη επετειακή εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Αγώνων και Αγωνιστών της Ελληνικής Ελευθερίας, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Νάπα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, η ώρα 19:15 στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) αρχίζουν στην Αγία Νάπα, οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση δύο εκδόσεων του Εργαστηρίου Κυπριακών Μελετών (ΕΡ.ΚΥ.ΜΕ) του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) «ΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ» που εξεδόθη με ευγενή χορηγία του αείμνηστου Τομεάρχη Αμμοχώστου Παύλου Παυλάκη και θα παρουσιάσει ο τέως Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας καθηγητής Αμφιλόχιος Παπαθωμάς και «ΚΥΠΡΟΣ, ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,, το οποίο θα παρουσιάσει η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας καθηγήτρια Θεοδώρα Αντωνοπούλου.

Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν αγωνιστικά τραγούδια από την τετράφωνη, σαρανταμελή Μικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α, την οποία συνοδεύει στο πιάνο ο μαέστρος, πιανίστας και μουσικολόγος Σάββας Ρακιντζάκης και διευθύνει ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Νικόλαος Μαλιάρας.

Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αχιλλέα Χαλδαιάκη, Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Επίσης, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ενδοσχολικοί και ενδοτμηματικοί εορτασμοί στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας «Αντώνης Τσόκκος» και στο Δημόσιο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Αγίας Νάπας, ενώ την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου ανήμερα της Μεγάλης Εθνικής Επετείου θα τελεστεί Δοξολογία στην Εκκλησία Παναγίας όπου τον Πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει ο Βοηθός Διευθυντής Α΄ της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου κ. Αντρέας Πόστατζιης.

Στη συνέχεια η Μπάντα του Δήμου/Εκκλησίας Παναγίας Αγίας Νάπας μαζί με τα Λάβαρα του Δήμου, της Εκκλησίας, των Σωματείων και των Σχολείων θα παρελάσουν στην Επαρχιακή Παρέλαση που θα γίνει η ώρα 11.00π.μ στο Δήμο Παραλιμνίου.