ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Επαναλειτουργεί το λούνα παρκ χωρίς τις περιστρεφόμενες κούνιες

Παλιάτσο1 Ατύχημα, λειτουργία, Νέα Αμμοχώστου, Πάρκο Παλιάτσο

Επαναλειτουργεί κανονικά το λούνα παρκ στην Αγία Νάπα, ένα μήνα μετά το ατύχημα που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μητέρας και παιδιού. Ωστόσο οι περιστρεφόμενες κούνιες, στις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό δεν υπάρχουν πλέον στο χώρο παιχνιδιού. 

Το χρονικό του ατυχήματος

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από ένα μήνα. Συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου 2019 και γύρω στις 21:30 το βράδυ, μητέρα και γιος μετέβησαν στο λούνα παρκ για να διασκεδάσουν. Είχαν ανεβεί σε παιχνίδι με περιστρεφόμενες κούνιες. Κάποια στιγμή, υπό συνθήκες που διερευνώνται,  η κούνια στην οποία κάθονταν χτύπησε βίαια σε μεταλλικό πάσσαλο  με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά. Πρόκειται για το παιχνίδι με τις περιστρεφόμενες κούνιες, τύπου “Star Flyer”, όταν το κάθισμα στο οποίο επέβαιναν ο γιος μαζί με τη μητέρα, κτύπησε πάνω σε πάσσαλο.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά σε ιδιωτική κλινική στην Αγία Νάπα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους διακομίσθηκαν, στη συνέχεια σε εξειδικευμένη κλινική στη Λεμεσό. Ο επτάχρονος είχε ανοικτό τραύμα στο δεξί πόδι και κινδύνευσε με ακρωτηριασμό. Η μητέρα είχε θλαστικό τραύμα στο γόνατο, κάταγμα στο δεξί χέρι και κρανιογκεφελική κάκωση.

Παλιάτσο2 Ατύχημα, λειτουργία, Νέα Αμμοχώστου, Πάρκο Παλιάτσο

Το λούνα παρκ ανέλαβε όλα τα έξοδα περίθαλψης 

Το λούνα παρκ όπου σημειώθηκε το ατύχημα, βρίσκεται σε πολυσύχναστη λεωφόρο της Αγίας Νάπας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λούνα παρκ στην Κύπρο, το οποίο λειτουργεί από το 1999. Στα 20 χρόνια λειτουργίας του είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκε ένα τέτοιο περιστατικό. Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ δήλωσε ότι όλα τα έξοδα περίθαλψης τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί, θα τα πληρώσει η επιχείρηση. Το λούνα παρκ διαθέτει δεκάδες παιχνίδια και φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, ειδικότερα το καλοκαίρι.

Όπως πληροφορηθήκαμε οι ιδιοκτήτες του λούνα παρκ, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή κοντά στη μητέρα και στο γιο της.

Καλά στην υγεία τους μητέρα και γιος

Εντός ολίγων ημερών αναμένεται να πάρει εξιτήριο από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται το 7χρονο αγοράκι από τη Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του έχει ήδη πάρει εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία της, ενώ ο 7χρονος αναμένεται να πάρει εξιτήριο σε λίγες ημέρες και είναι επίσης καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι η Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη επισκέφθηκε η ίδια τη μητέρα και το γιο της στην πολυκλινική που νοσηλεύονταν μετά το περιστατικό.

Παλιάτσο 3 Ατύχημα, λειτουργία, Νέα Αμμοχώστου, Πάρκο Παλιάτσο

Αναμένει τις εκθέσεις η Αστυνομία

Τις εκθέσεις των εταιρειών κατασκευής και επιθεώρησης αναμένει η Αστυνομία, ούτως ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια που προκλήθηκε το ατύχημα.  Όπως ανέφερε στο AlphaNews.live ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου, αναμένονται τα αποτελέσματα και οι εκθέσεις των υπηρεσιών οι οποίες έχουν εμπλακεί στη διερεύνηση αυτού του ατυχήματος.

Συγκεκριμένα αναμένεται η έκθεση της κατασκευάστριας εταιρείας, ως προς το παιχνίδι, αλλά και η έκθεση της εταιρείας επιθεώρησης η οποία διεξάγει τους ελέγχους ασφαλείας. Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε επίσης ότι, όταν λάβουν τις απαιτούμενες εκθέσεις, τότε θα διευκρινιστούν και τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Οι πιο κάτω φωτογραφίες είναι από τις 12 Απριλίου, πριν μετακινηθούν οι περιστρεφόμενες κούνιες από το λούνα παρκ.

Παλιάτσο4 Ατύχημα, λειτουργία, Νέα Αμμοχώστου, Πάρκο ΠαλιάτσοΠαλιάτσο5 Ατύχημα, λειτουργία, Νέα Αμμοχώστου, Πάρκο Παλιάτσο

Πηγή: Alphanews