ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Επιστρέφει δυναμικά το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ακαδημιών

Όλες οι πληροφορίες για το τουρνουά

278077829 140165078543248 9182175571499619591 n exclusive

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ακαδημιών Αγίας Νάπας επιστρέφει δυναμικά στις 16-20 Απριλίου 2022 και είναι πανέτοιμο να χαρίσει καινούργιες εμπειρίες και συγκινήσεις.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το Ayia Napa Youth Soccer Festival, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό Φεστιβάλ Νέων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο επανέρχεται δυναμικά ανανεωμένο, έτοιμο να χαρίσει καινούργιες εμπειρίες και συγκινήσεις.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 06 Απριλίου 2022, στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που μετά από δύο χρόνια απουσίας κατέστη δυνατόν, να υλοποιηθεί φέτος στην Αγία Νάπα για 20ή χρονιά, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ακαδημιών, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν η διοικητική και διευθυντική ομάδα του Σωματείου SoccerWorldCyprus, τις οποίες συγχάρηκε και ευχαρίστησε θερμά.

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Αγίας Νάπας ανέφερε όχι μόνο προβάλει την Αγία Νάπα διεθνώς αλλά και την χώρα μας και επιφέρει οφέλη τόσο από την συμμετοχή των αθλητών όσο και από τη συμμετοχή των γονέων, των συγγενών, των φίλων των παιδιών που συμμετέχουν αλλά και των φίλων του αθλήματος που θέλουν να το παρακολουθήσουν.

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια» πρόσθεσε «για να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να φιλοξενούμε σπουδαία αθλητικά γεγονότα γιατί ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής, τον οποίο πρέπει να στηρίζουμε και να προωθούμε ειδικά στα παιδιά και στους νέους μας αφού είναι μία υγιειή απασχόληση που συμβάλει στην αποτροπή των νέων μας από κακές συνήθειες».

«Παρά την κρίση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εξ’ αιτίας του πολέμου μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας σημείωσε ο κ. Ζαννέττου, «οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι επιχειρήσεις του Δήμου έχουν μπει σε τροχιά λειτουργίας, σύντομα θα δούμε και πάλι την πόλη μας να ζωντανεύει όπου όλος ο κόσμος που θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες αυτό το τουρνουά θα μπορέσει να φιλοξενηθεί και να εξυπηρετηθεί στο έπακρον μέσα από τις υψηλές προσδοκίες για εξυπηρέτηση και φιλοξενία».

Εξέφρασε επίσης, τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), που είναι πάντοτε δίπλα στο Δήμο Αγίας Νάπας και στηρίζουν τέτοιες εκδηλώσεις κι όχι μόνο, οι οποίες όπως τόνισε προβάλλουν το τόπο μας σε διεθνές επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα στηρίζουν την τοπική κοινωνία, τον αθλητισμό και τα παιδιά μας.

Μιλώντας αναλυτικά για το Τουρνουά ο Πρόεδρος του Σωματείου Soccerworldcyprus ανέφερε ότι στην φετινή διοργάνωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας από τις 16-20 Απριλίου θα λάβουν μέρος 5000 παιδιά από 328 διαφορετικά ποδοσφαιρικά τμήματα, (ανάμεσά τους 25 διαφορετικά ποδοσφαιρικά τμήματα από χώρες της Μέσης Ανατολής όπως Λίβανος και Ιορδανία), τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 11 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες. Πέραν της μαζικής συμμετοχής ομάδων και παιδιών το τουρνουά είπε αναμένεται να το παρακολουθήσουν πέραν των 20,000 φιλάθλων, οι οποίοι ως επί των πλείστων προέρχονται από τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών.

Το τουρνουά σημείωσε αποτελεί μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή και στόχος όλων «τόσο για εμάς τους διοργανωτές αλλά και για όλους όσους θα παρευρεθούν στην διοργάνωση θα πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών, στα οποία θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία μακριά από την πίεση και το άγχος της νίκης να απολαύσουν και να διασκεδάσουν με την ψυχής τους».

Καινοτομία στην φετινή διοργάνωση δήλωσε αποτελεί το ξεχωριστό τουρνουά για κορίτσια σε δύο ηλικιακές κατηγορίες Κ17 και Κ14 όπως επίσης η δημιουργία τριών ξεχωριστών κατηγοριών επιπέδου στην φάση των knock out ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία με το διαδικτυακό κανάλι Digital το οποίο θα μεταδίδει ζωντανές διαδικτυακές συνδέσει καθ’ όλ την διάρκεια της διοργάνωσης και ιδιαίτερα στους τελικούς και στις απονομές.

Η φετινή διοργάνωση πρόσθεσε θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα λειτουργεί περίπτερο συλλογής τροφίμων και ρουχισμού με στόχο τη στήριξη της φιλανθρωπικής δράσης του Παγκύπριου Συμβουλίου Εθελοντισμού.
Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τον Δήμο Αγίας Νάπας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου για την συνεχή υποστήριξη αλλά και για την αθλοθέτηση του τουρνουά και όλους τους συντελεστές.

Το Τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ.