ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Εστιατόριο βάζει λουκέτο – «Χειρότερα τα πράγματα»

Τί αναφέρουν οι ιδιοκτήτες στο Famagusta.News - «Καμία βοήθεια από το κράτος»

εικόνα Viber 2022 01 14 14 06 19 778 exclusive, εστιαση, λουκετο, μέτρα, πανδημία

Πολλοί χώροι εστίασης αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο εξαιτίας των νέων μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αναχαίτηση της πανδημίας. Η στήριξη από τα προγράμματα δεν είναι για όλους, πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. 

Ένα από τα εστιατόρια είναι και το Centro Storico το οποίο παρά τις προσπάθειες του δεν τα κατάφερε να μείνει ανοιχτό όλο το Χειμώνα.

Ο κ.Γιώργος Κλεάνθους, υπεύθυνος του εστιατορίου Centro Storico, σε δηλώσεις του στο FamagustaNews, ανέφερε απογοητευμένος ότι την Κυριακή 16/01 είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του εστιατορίου.

 

εικόνα Viber 2022 01 14 13 42 08 975 exclusive, εστιαση, λουκετο, μέτρα, πανδημία

Πρόκειται για ένα μαγαζί που μόλις άνοιξε και σύμφωνα με τον κ. Κλεάνθους, αναγκάζεται να κλείσει λόγω των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση σε βάρος των επιχειρήσεων. Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από τις 15 Δεκεμβρίου, έχουν κάνει την κατάσταση χειρότερη. Οι προσπάθειες που κατέβαλε το εστιατόριο για να παραμείνει ανοιχτό, ήταν τεράστιες. Ωστόσο τα στατιστικά της επιχείρησης, δείχνουν ότι η δουλειά έπεσε κατακόρυφα με την εφαρμογή νέων μέτρων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο όπως τόνισε ο υπεύθυνος του στο FamagustaNews, στηρίζεται στους ντόπιους και κυρίως στις οικογένειες και τα παιδικά πάρτι, εξαιτίας του παιχνιδότοπου που διαθέτει. Ήταν ανέφικτο να τα καταφέρει με αυτές τις συνθήκες και τα συγκεκριμένα πρωτοκολλά.

Αυτό που περιμένουν και ελπίζουν σε αυτό, είναι νέα μέτρα, που θα επιτρέπουν έστω με ένα rapid test της ημέρας στον κόσμο να επισκέπτεται τους χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ.Κλεάνθους, το μαγαζί διαθέτει έναν πολύ καλό σεφ και προσπαθεί να στηρίζει την τοπική αγορά. Αγοράζουν τα φρέσκα υλικά από τοπικές αγορές ενώ παράλληλα προσπαθούν να συνεισφέρουν στην δική μας αγορά όσο το δυνατό περισσότερα για να καταφέρουν όλοι  σιγά – σιγά να ορθοποδήσουν.

Στήριξη από την κυβέρνηση δεν έλαβαν ποτέ, με εξαίρεση τις δύο βδομάδες του lockdown τον Απρίλιο του 2021 που η Κυβέρνηση έστειλε το βοήθημα για το προσωπικό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπεύθυνος του εστιατορίου, οι λόγοι για τους οποίους η Κυβέρνηση δεν στήριξε το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν γιατί  το μαγαζί είναι καινούργιο και δεν υπάρχουν εισπράξεις από τον προηγούμενο χρόνο.

FamagustaNews