ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Έτοιμη η παραλία “Μακρόνησος” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Έτοιμες για το Σάββατο όλες οι οργανωμένες παραλίες στην ελεύθερη Αμμόχωστο

IMG 9582 scaled exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες

Έτοιμες θα είναι αύριο από το πρωί οι παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου να υποδεχθούν τους λουομένους οι οποίοι, καιρού επιτρέποντος, θα εκδράμουν με την ευκαιρία της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και της έναρξης λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών.

Το Famagusta.News βρέθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες για τους κυπρίους αλλά και ειδικότερα για τους κατοίκους της περιοχής, στην παραλία Μακρόνησος στην Αγία Νάπα, εκεί όπου την περασμένη Τρίτη το προσωπικό του Δήμου από νωρίς το πρωί προχώρησε στην εγκατάσταση του εξοπλισμού, ξαπλώστρες και ομπρέλες.

IMG 9590 scaled exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Famagusta.News ο υπεύθυνος παραλιών του Δήμου Αγίας Νάπας, Δημήτρης Πατέρας, στην παραλία έχουν τοποθετηθεί γύρω στις 500 ξαπλώστρες, όλες στις απαιτούμενες αποστάσεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί ειδικές πινακίδες με οδηγίες για τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας για το κοινό, ειδικές πινακίδες, σαπούνια και αντισηπτικά στους χώρους υγιεινής, καθώς και διάφορες αλλαγές στα ντουζ και στους εξοπλισμούς της παραλίας.

IMG 9587 scaled exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες

Επιπλέον κόστος για τον Δήμο, καμία αύξηση στις τιμές για το κοινό

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Πατέρα, ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει προχωρήσει με την αγορά ειδικού καλύμματος το οποίο θα τοποθετείται στις ξαπλώστρες πριν από κάθε ενοικίαση και αφού πρώτα απολυμαίνεται. Επίσης, το προσωπικό του Δήμου θα φέρει τον απαιτούμενο προστατευτικό εξοπλισμό, μάσκες και γάντια, ενώ θα τοποθετηθούν ειδικά σαπούνια και αντισηπτικά στους χώρους υγιεινής. Όλα αυτά ανέφερε, έχουν επιπλέον κόστος για τον Δήμο, που θα το επωμιστεί η ίδια η τοπική αρχή, χωρίς να επιβαρύνεται σε καμία περίπτωση ο επισκέπτης, αφού η τιμή για το κάθε σετ με 2 ξαπλώστρες και μία ομπρέλα θα παραμένει στα €7,50 (€2,50 το κάθε τεμάχιο).

IMG 9578 scaled exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες

Απαιτείται συνεργασία του κοινού με το προσωπικό

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρήστος Ζαννέτου, το σημαντικότερο είναι να καταλάβει ο επισκέπτης ότι χρειάζεται συνεργασία με το προσωπικό. Είναι λογικό, ανέφερε, να υπάρξει καθυστέρηση στην ενοικίαση, αφού θα απαιτείται, πρώτα να απολυμαίνεται η ξαπλώστρα και να τοποθετείται το ειδικό κάλυμμα, όμως θα πρέπει και οι επισκέπτες να έχουν κατανόηση αλλά και να τηρούν και τα δικά τους μέτρα αυτοπροστασίας. Επίσης, όσον αφορά στον κενό χώρο της παραλίας (50%) θα πρέπει και εκεί οι επισκέπτες να τηρούν τις αποστάσεις όταν τοποθετούν τις πετσέτες και τις ομπρέλες τους.

Famagusta.News