Αγία Νάπα: Έτοιμη να στηρίξει επαναδραστηριοποίηση τουριστικής βιομηχανίας

bc222eefad037c7c8fea4426a397e7b5 Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, τουριστική βιομηχανία, Χρίστος Ζαννέττου

Η Αγία Νάπα είναι έτοιμη να στηρίξει την επαναδραστηριοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας στην περιοχή, συμβάλλοντας παράλληλα στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμα ότι «στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για επανεκκίνηση της οικονομίας, η Αγία Νάπα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να εφαρμόσει στο μέγιστο τις οποιεσδήποτε πρόνοιες για την προστασία τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων στο Δήμο. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν ταχείας φύσεως επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια του προσωπικού ώστε όλοι να γνωρίζουν τις απαιτήσεις και τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόζονται».

Ακόμα μεταξύ άλλων «θα αναρτηθεί σε όλες τις διαδικτυακές σελίδες του Δήμου κατάλογος με τις επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, θα διανεμηθεί έντυπο πληροφοριακό υλικό για τις προβλεπόμενες υγειονομικές ενέργειες για προστασία από τον κορωνοϊό, θα γίνουν συχνοί έλεγχοι σε πεζόδρομους, πάρκα και παιδότοπους για πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας και πρόληψης, προγραμματισμένη και συστηματική απολύμανση σε δημόσιους χώρους, ενώ θα γίνει αξιολόγηση όλων των εκδηλώσεων κάθε είδους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαννέττου είπε ότι «οι παραλίες του Δήμου θα είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν το κοινό το συντομότερο εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο λειτουργίας όπως θα ανακοινωθεί και θα απαιτηθεί από το κράτος και τις υγειονομικές αρχές. Μέσω ηλεκτρονικής σελίδας θα γίνει ενημέρωση για την διαθεσιμότητα θέσεων – ξαπλώστρων στις παραλίες, αφού η Αγία Νάπα είναι ένας πολυδιάστατος προορισμός με ποικίλες και μοναδικές ομορφιές» είπε και σημείωσε πως «η φετινή χρονιά αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση για όλους να την απολαύσουν».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «αυτό το διάστημα υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία για την τουριστική δραστηριότητα, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις για την υπόλοιπη περίοδο του 2020, σε περίπτωση που ανοίξει η τουριστική αγορά και για το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα και κατ’ επέκταση για το καλοκαίρι 2021. Η εξέλιξη της τουριστικής βιομηχανίας θα εξαρτηθεί όπως πάντα, από εξωγενείς παράγοντες και ειδικά κατά πόσο οι παραδοσιακές τουριστικές αγορές, δηλαδή Αγγλία και Ρωσία, που αποτελούν περίπου το 80% της τουριστικής βιομηχανίας, θα μπορέσουν να ανακάμψουν».

Ο κ. Ζαννέττου είπε ακόμα ότι «όλοι οι τουριστικοί φορείς αναμένουν τις προτάσεις και τα πρωτόκολλα για την επαναλειτουργία των αεροδρομίων της Κύπρου αλλά και τη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων. Ωστόσο σε περίπτωση που φτάσει τελικά στην Κύπρο τουρισμός, θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς, όπως πχ. η σωστή αντιμετώπιση κρούσματος σε οποιαδήποτε τουριστική επιχείρηση εντοπιστεί και η δημιουργία πρωτοκόλλων για όλα τα είδη τουριστικών επιχειρήσεων ώστε να λειτουργήσουν έστω και με περιορισμούς».

Οσον αφορά την προληπτική επίβλεψη των παραλιών ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «από τις 4 Μαΐου κάθε παραλία έχει στελεχωθεί με ναυαγοσώστη για με στόχο την επιτήρηση και επιβολή των Διαταγμάτων και για την ασφάλεια των επισκεπτών που θα κολυμπούν στη θάλασσα. Ακόμα έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες, χώροι απολύμανσης και σημεία αναφοράς και καλούμε τον κόσμο να τηρεί τα Διατάγματα και να συνεργάζεται με το προσωπικό του Δήμου».

Ο κ. Ζαννέττου κάλεσε «τους επιχειρηματίες να υιοθετήσουν τους κανόνες υγιεινής που προβλέπονται βάσει των Διαταγμάτων των αρμοδίων Υπουργείων για αντιμετώπιση της μη εξάπλωσης του κορωνοϊοϋ. Μέσα σ αυτά τα πλαίσια ο Δήμος Αγίας Νάπας θα παραχωρεί βεβαίωση «Clean & Safe» που θα δίνεται με μία απλή διαδικτυακή υποβολή Δήλωσης Δέσμευσης» είπε και πρόσθεσε πως «δε θα υπάρξουν προκαταρκτικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, αλλά θα ακολουθήσουν επιτόπιες επιθεωρήσεις στα διάφορα υποστατικά / επιχειρήσεις, που έλαβαν το σχετικό πιστοποιητικό».

Είπε ακόμα ότι «με κύριο στόχο την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας προχωρούμε σε σχεδιασμό δράσεων και ενεργειών της επόμενης ημέρας που θα εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη προετοιμασία του Δήμου Αγίας Νάπας για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου, μετά την άρση των μέτρων. Με αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν και με την διαχρονική προσπάθεια που καταβάλλουμε για προσέλκυση τουριστών από διάφορες αγορές, η Αγία Νάπα αναμένει να είναι και πάλι ο πρώτος κατά προτίμηση τουριστικός προορισμός»

Επίσης ο Δήμος Αγίας Νάπας «μέσα στα μέτρα των δυνατοτήτων του, θα αναλάβει την οποιαδήποτε στοχευμένη πρωτοβουλία επιβάλλεται, με στόχο την ανάκαμψη του τουρισμού, σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς και άλλους παράγοντες στον τομέα του τουρισμού. Μεταξύ αυτών των πρωτοβουλιών είναι η εκ νέου προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βάση τα καινούργια δεδομένα και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Αγίας Νάπας, όχι μόνο στις παραδοσιακές αγορές, αλλά και στον εσωτερικό τουρισμό μέσα από μία νέα ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσέγγιση».

Ερωτηθείς για τον εγχώριο τουρισμό, ο κ. Ζαννέττου είπε ότι «υπάρχει διαχρονική στήριξη από τους Κύπριους στην Αγία Νάπα και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα, ενώ ταυτόχρονα είναι αφορμή για να καταβάλλει τόσο ο Δήμος όσο και οι επιχειρηματίες, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όσοι επισκεφθούν την περιοχή να νιώθουν ασφαλείς, ευπρόσδεκτοι και καλοδεχούμενοι. Αυτή η περίοδος σηματοδοτεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους είναι μια νέα καθημερινότητα και υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στα σχέδια και τα πλάνα όλων».

Πηγή: sigmalive