ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #Be Active

Τίμησε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #Be Active, η οποία διεξάγεται από τις 23-30 Σεπτεμβρίου

MPI Be Active, Coronavirus, Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Ο Δήμος Αγίας Νάπας με ειδική εκδήλωση τίμησε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #Be Active, η οποία διεξάγεται από τις 23-30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της οποίας ο Κυπριακός Οργανισμού Αθλητισμού διοργανώνει, σε συνεργασία με οργανωμένους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση διάφορες δράσεις.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα» και περιλάμβανε στο αθλητικό της μέρος γυμναστικές επιδείξεις από τα τμήματα των ομάδων του ΑΓΟ Αμμοχώστου. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης πρόγραμμα Zumba Dance από ομάδα παιδιών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα του ΚΟΑ, Αθλητισμός Για Ολους (ΑΓΟ) στο Αυγόρου και πρόγραμμα Κινητικής Αγωγής από μέλη του ΑΓΟ που συμμετέχουν στα ειδικά προγράμματα «Αθλητισμός και Τρίτη Ηλικία» από το ΣΚΕ Ξυλοτύμπου».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου είπε πως «ο Δήμος αποφάσισε τη διοργάνωσή της σε συνεργασία με τον ΚΟΑ γιατί αναγνωρίζει τη σημαντικότητα της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία των πολιτών και διότι έχει βαθιά την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός μπορεί να καλλιεργήσει το ήθος των νέων ανθρώπων, ώστε να αποτελέσουν την ελπίδα μιας αυριανής ανθρωπιστικής και υγιούς κοινωνίας».

Ο κ. Ζαννέττου αναφέρθηκε και στις δύο μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, δηλαδή «το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το οποίο θα διεξαγόταν το τριήμερο 25 – 27 Σεπτεμβρίου και στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στις 07 -14 Οκτωβρίου, τα οποία με την μοναδικότητά τους αποτελούσαν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών – ντόπιων και ξένων. Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού, έχει αλλάξει 360 μοίρες τον τρόπο ζωής, τις καθημερινές μας συνήθειες και τα δεδομένα του Δήμου, του οποίου η οικονομική δραστηριότητα στηρίζεται κατά 90% στην τουριστική βιομηχανία».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «παρά τις δύσκολες συνθήκες θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε περιορισμένης εμβέλειας πολιτιστικές δραστηριότητες, με στόχο να κρατήσουμε στην μνήμη μας ζωντανή την ελπίδα για επιστροφή στην καθημερινότητα, αποδεικνύοντας επίσης για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον μας στον πολιτισμό, στην κοινωνική μας δραστηριότητα αλλά και τον σεβασμό προς τον επισκέπτη μας».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε αισιοδοξία ότι «παρά το γεγονός πως ο αόρατος εχθρός εξακολουθεί να πλανάται, μέσα από σκληρή και ομαδική εργασία, από όλο το προσωπικό του Δήμου και όλους τους συνεργάτες, η Αγία Νάπα θα τα καταφέρει».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ζαννέττου αναφέρθηκε «στα τέσσερα βραβεία που απέσπασε πρόσφατα ο Δήμος Αγίας Νάπας στα Τουριστικά Βραβεία Κύπρου, τα οποία» όπως είπε «είναι αφιερωμένα σε όλους του δημότες και τους φίλους που αγαπούν την Αγία Νάπα γιατί χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα είμαστε αυτό που είμαστε σήμερα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Ομιλο του Δήμου Αγίας Νάπας, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρωμηοσύνη» παρουσίασε τη συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής «Τα μάτια σου αγαπώ».

Πηγή: ΚΥΠΕ