ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Η Αντωνία έκοψε τα μαλλιά της μετά από 30 χρόνια για καλό σκοπό (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Έκοψε την αλογοουρά της μετά από τρεις δεκαετίες στηρίζοντας τον Σύνδεσμο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου

Main Image x2 4 2 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

Με μια ξεχωριστή και συνάμα συγκινητική χειρονομία, η Αντωνία Κύπαη από την Αγία Νάπα αποφάσισε να συμβάλει στο έργο στήριξης του Συνδέσμου Αυτισμού Αμμοχώστου.

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Sungarden στην Αγία Νάπα αποχαιρέτησε την αλογοουρά της που μεγάλωνε για τρεις δεκαετίες.
Η ίδια ήταν πολύ σίγουρη για την απόφαση της δηλώνοντας ότι το σκεφτόταν χρόνια και ήθελε πάντα να το συνδυάσει με κάτι καλό.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 36 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

Τα μαλλιά της μαύρα, χωρίς καμία επέμβαση έφταναν αρκετά κάτω από την πλάτη της. Ο Νικόλας από το Κομμωτήριο Nicholas στην Ξυλοφάγου, φέρνοντας μαζί του το «ματσουκούι» (ψαλίδι 3.000 ευρώ) κάλεσε στην σκηνή εθελοντές για να εκτελέσουν τις ψαλιδιές. Ανάμεσα στους ”εκτελεστές” και η κόρη της Αντωνίας η οποία σε μια συγκινητική στιγμή έκοψε την τελευταία ψαλιδιά από την μακριά αλογοουρά της μαμάς της.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 37 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

Σχέδιο χωρίς τίτλο 39 1 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, ΑυτισμόςΣχέδιο χωρίς τίτλο 34 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

Σχέδιο χωρίς τίτλο 39 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

Η όμορφη αλογοουρά της Αντωνίας δωρίστηκε στο Καραϊσκάκειο ίδρυμα ενώ «κόστισε» στους παρευρισκόμενους 22.000 ευρώ.

 

Σχέδιο χωρίς τίτλο 32 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, ΑυτισμόςΣχέδιο χωρίς τίτλο 35 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, ΑυτισμόςΣχέδιο χωρίς τίτλο 33 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα χρήματα που μαζεύτηκαν θα διατεθούν για την δημιουργία μεγαλύτερου χώρου στη Σωτήρα για τα παιδιά που φιλοξενεί το Smile Project.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 40 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

Σύμφωνα με την κ. Μαρία Καρούσου, υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε η εκδήλωση, το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ιδρύθηκε το 2019 σε μια κατοικία στο Παραλίμνι. Η Δράση αποτελεί πρωτοβουλία συγγενών και φίλων των παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Αφορά παιδιά άνω των 18 ετών. Το κέντρο απασχολεί σήμερα 4 παιδιά και αναμένεται τον επόμενο χρόνο να δεχτεί άλλα 4. Υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό που ασχολείται με την εκπαίδευση και τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 26 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Υφυπουργός Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση η οποία εξέφρασε τον θαυμασμό της προς τους γονείς και ανθρώπους που καθημερινά προσφέρουν φροντίδα, αγάπη και στήριξη στα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα. Επίσης, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι ο σύνδεσμος πια, απέκτησε μια φίλη και έχει την υποστήριξη της.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 30 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

Σε δηλώσεις του τόσο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων όσο και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, μίλησαν για τη δημιουργία πρότυπου/εξειδικευμένου Κέντρου Αυτισμού στην Αγία Νάπα. Για το έργο αυτό εξασφαλίστηκε πριν από 6 μήνες κρατική γη και η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΕΠΣΑ) έχει εγκρίνει σχετικό κονδύλι 1,5 εκατομμυρίου.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 29 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, ΑυτισμόςΣχέδιο χωρίς τίτλο 27 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, ΑυτισμόςΣχέδιο χωρίς τίτλο 28 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

Σχέδιο χωρίς τίτλο 38 exclusive, SMILE PROJECT, Αντωνία Κύπαη, Αυτισμός

 

Η στήριξη που δέχτηκε ο σύνδεσμος και η απήχηση που είχε η εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφήνοντας δάκρυα συγκίνησης στην Πρόεδρο του συνδέσμου η οποία δουλεύει καθημερινά μαζί με την ομάδα της για το καλό του Συλλόγου.

Δείτε το βίντεο:

FamagustaNews