ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Η Καρολίνα Πελενδρίτου βούτηξε στο Musan για τα δικαιώματα των παιδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο που ετοίμασε η Επίτροπος Προστασίας Δικαωμάτων του Παιδιού για την για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου 2021)

Στιγμιότυπο 2021 11 20 10.25.27 exclusive

Στην Αγία Νάπα και συγκεκριμένα στο υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής Musan επέλεξε να στείλει το μήνυμα για τα δικαιώματα του παιδιού με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου η Επίτροπος Προστασίας Δικαωμάτων του Παιδιού με τη συμμετοχή της διπλής χρυσής Παραολυμπιονίκη Καρολίνας Πελενδρίτου.

Δείτε το βίντεο:

Αυτούσιο το μήνυμα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Δέσπως Μιχαηλίδου για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού – 20 Νοεμβρίου 2021

“Στις 20 Νοεμβρίου 1989, ημέρα ορόσημο, τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Με αυτή την πράξη, η παγκόσμια κοινότητα ανέδειξε το όραμα μιας κοινωνίας που επενδύει στα παιδιά και προασπίζεται τα δικαιώματά τους, σφραγίζοντας συνάμα τη δέσμευση των Κρατών απέναντι στο παιδί ως φορέα δικαιωμάτων.

Σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, που η ανθρωπότητα ταλανίζεται από πρωτοφανείς προκλήσεις και διλήμματα, όπου αναζητούνται απαντήσεις και λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως η πανδημία και η κλιματική αλλαγή, είναι η ώρα να απαλλαγούμε από το «εγώ» και να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας. Είναι η ώρα να γιορτάσουμε αυτή τη σημαντική μέρα, ανακαλύπτοντας τις αξίες που περιμένουν να αναδυθούν μέσα από την επιμονή της ανθρωπότητας να διατηρηθεί ζωντανή, να απαλλαγεί από τα βαρίδια που την βυθίζουν, να αναδείξει τους κρυμμένους θησαυρούς της ανθρώπινης φύσης και τις θεμελιώδεις Αρχές που προσδίδουν αξία και νόημα στον Άνθρωπο και τον αγώνα του.

Δεν επιτρέπεται να παραμείνουμε αμέτοχοι παρατηρητές στα όσα συμβαίνουν γύρω μας σαν να μην μας αφορούν, αδιάφοροι σε ότι μας εμποδίζει να ζήσουμε
ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ζωής. Απαιτείται δράση, κριτική σκέψη και κριτική επισκόπηση των επιλογών, των αποφάσεων και των δράσεων μας, αφήνοντας πίσω μας στείρες αντιλήψεις και παθογένειες που μας κρατούν καθηλωμένους.

Η δράση που επιλέξαμε αυτή τη χρονιά, για να τιμήσουμε τη σημαντική αυτή μέρα, έλαβε χώρα στο υποβρύχιο Μουσείο MUSAN όπου ο άνθρωπος συναντάται με τον πλούτο του βυθού. Με εικόνες και σύμβολα, 4 δύτες καταδύθηκαν και απεικόνισαν τις 4 Αρχές της Σύμβασης: την Αρχή της Ανάπτυξης, της Συμμετοχής, της Μη Διάκρισης και της Διασφάλισης του Συμφέροντος του Παιδιού. Καταδύθηκαν για να αναδυθεί στην επιφάνεια η άμεση επιταγή για διασφάλιση των δικαιωμάτων του Παιδιού, σε όλο τους το εύρος: βαθιά και πλούσια όπως η απέραντη θάλασσα.”

Famagusta.News