ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Η Κάτια δίνει ξανά «ζωή» σε second hand ρούχα με τον πιο πρωτότυπο τρόπο! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Είναι πολύ ωραίο και ελπιδοφόρο να βλέπεις εν μέσω πανδημίας, νέoυς ανθρώπους να βάζουν στόχους, να «γεννούν» πρωτότυπες ιδέες και με θέληση να τις βλέπουν να παίρνουν μορφή και να γίνονται πραγματικότητα.

Ένα τέτοιο άτομο είναι και η Kύπρια YouTuber Κάτια Κυριακούδη γνωστή στο κοινό ως Cat Von K, η οποία το τελευταίο διάστημα μας εντυπωσίασε μέσα από τα social media χάρη στο νέο της project το οποίο αφορά σε second hand ρούχα τα οποία κάνει σαν καινούργια μέσα από μία πρωτότυπη τεχνική την οποία θα μας εξηγήσει πιο κάτω. Ένα ποσό μάλιστα από τις πωλήσεις που κάνει, δίνετε για καλό σκοπό, στο καταφύγιο Ammochostos Dog Rescuers.

Κάτια μου, πες μας λίγα λόγια για αυτό το ιδιαίτερο project. Πως προέκυψε αυτή η ιδέα; 

Η ιδέα αυτή προέκυψε από ένα μαύρο hoodie που έχω 3 χρόνια τώρα, και κάθε μέρα που το βλέπω στην ντουλάπα μου λέω ‘’βαριέμαι να το βάλω’’  παρόλο που ήταν ακριβό, έτσι μία μέρα εμπνεύστηκα από την σημερινή τάση που έρχεται πίσω μετά από τόσα χρόνια το λεγόμενο tie dye, και λέω άντε ας το ρισκάρω. Μόλις έφτιαξα το πρώτο δεν μπορούσα να σταματήσω να μεταμορφώνω ότι είχα στην ντουλάπα μου που θεωρούσα βαρετό. Δύο μέρες μετά έρχετε ο φίλος μου με 6-7 φανέλες που δεν ήθελε και μου τις δίνει, εκεί ξετρελάθηκα με την ιδέα να τις κάνω όλες έτσι, και βγήκαν όλες τέλεια (για μένα χαχα). Να φανταστείς 2 από τις φανέλες που μου έδωσε, τις πήρε πίσω μετά γιατί του άρεσε ο τρόπος που διαμορφώθηκαν. Εκεί είδα πως, κάτι που εμείς θεωρούμε βαρετό, ξαφνικά έρχεται σε μια νέα μορφή και παίρνει ξανά ‘’ζωη’’.

 Από που προμηθεύεσαι τα ρούχα;

Γενικά τον τελευταίο χρόνο λατρεύω να αγοράζω τα ρούχα μου από second hand shops, μπορείς να βρεις τα πιο τέλεια ρούχα στις πιο τέλειες τιμές, έτσι το έκανα σαν μια πρόκληση για μένα, κάτι που θεωρούσε κάποιος βαρετό και το έδωσε σε ένα charity shop, να το μεταμορφώσω εγώ σε κάτι trendy. Εδώ που μένω Αγία Νάπα βρήκα μόνο 2 second hand shops και το ένα που προμηθεύομαι εγώ για το online shop μου, όλα τα έσοδα πάνε σε ένα καταφύγιο στην Oρμήδεια. Έτσι λέω αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός για μένα, βοηθάω ένα καταφύγιο αγοράζοντας τα κομμάτια μου από εκεί, όπως επίσης δίνω και μια δεύτερη ευκαιρία στα ρούχα, και αυτό με βοηθάει και εμένα να τα πουλάω σε πολύ καλύτερες τιμές απ΄ ότι αν τα αγόραζα καινούρια. Θα έλεγα αυτή η περίπτωση είναι win – win – win χαχαχα

Πως φτιάχνεις αυτό το σχέδιο στα ρούχα και πόσο εφικτό είναι να το κάνουμε και εμείς στα δικά μας; 

Αν μπεις στο YouTube και ψάξεις tie dye, θα σου βγάλει πάρα μα πάρα πολλές επιλογές από βίντεο τα οποία εξηγούν με λεπτομέρεια τη διαδικασία αυτή. Είναι κάτι σχετικά εύκολο, το μόνο που θα πρότεινα εγώ είναι να μην το φτιάξεις με πλαστικά λαστιχάκια και μετά από κάθε προσπάθεια να τα κόβετε, είναι κρίμα, προτιμήστε να το κάνετε με λαστιχάκια μαλλιών και επαναχρησιμοποιείστε στην επόμενη σας δημιουργία. Σε κανένα βίντεο δεν είδα κάποιον να το αναφέρει αυτό, και γι’ αυτό ήθελα εγώ να το πω χαχα. Τα δικά μου μοτίβα πάνε με την όρεξη μου εκείνη την στιγμή, μπορεί να λέω ‘’Ααα σε ένα hoody θα ταίριαζε να κάνεις το σχέδιο ‘’σπιράλ’’ και σε μια φανέλα να ταίριαζε απλά να το μαζέψεις σε διάφορες περίεργες πατέντες, αυτό θα το βρεις μόνος σου μετά από την πρώτη σου δημιουργία.

Πόσο χρόνο σου παίρνει να τα ετοιμάσεις;

Η ρουτίνα μου είναι ως εξής: ξεκινάνε τα online μαθήματα μου, και ενώ τα παρακολουθώ για π.χ 2-3 ώρες τότε βάζω και τα λαστιχάκια στα ρούχα μου. Για 2-3 ώρες θα βάλω λαστιχάκια σε 5 κομμάτια. Μετά θα πάω στην ντουζιέρα μου, θα τους βάλω την χλωρίνη στα σημεία που νιώθω εγώ πως θέλουν. Αυτό θα μου πάρει περίπου 20 λεπτά, τα αφήνω για όσο χρειάζονται, εξαρτάται αν είναι φανέλα ή hoody, και μετά θα πάω να τα πλύνω όλα ένα προς ένα στο χέρι για να βγάλω όση χλωρίνη μπορώ. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για εμένα και με κουράζει πιο πολύ. Για 5 κομμάτια όπως έχω προαναφέρει, ίσως μου πάρει καμία ώρα, μετά πλυντήριο / στεγνωτήριο, και μετά μια άλλη μέρα επειδή ίσως μέχρι αυτή την στιγμή να έχει πάει όλη η μέρα, πάμε με τον φίλο μου θάλασσα για φωτογράφιση. Πάλι για τα 5 κομμάτια θα μας πάρει 40 λεπτά, και μετά όταν είμαστε σπίτι θα τα βγάλω και φωτογραφίες μόνα τους, άλλα 20 λεπτά το κάθε ένα, και προφανώς για το τέλος είναι το ποστ στα social media με την σωστή περιγραφή που μου παίρνει άλλα 20 λεπτά το κάθε ένα. Σου τα έχω πει πολύ αναλυτικά ε; χαχαχαχα

Με κάθε αγορά των ρούχων αυτών, ένα πόσο πηγαίνει για καλό σκοπό, στο καταφύγιο σκύλων στην Αμμόχωστο. Μίλα μας λίγο για την επιλογή σου αυτή.

Είμαι εθελόντρια στο καταφύγιο Ammochostos Dog Rescuers εδώ και 3 χρόνια. Την ομάδα αυτή όπως και τα σκυλιά αυτά, τα έχω πάρα πολύ κοντά στην καρδιά μου. Η οικονομική βοήθεια χρειάζεται πάντα. Σχεδόν κάθε νέο σκυλάκι που έρχεται κοντά μας, έρχεται από πολύ άσχημες συνθήκες και περίπου 80% των περιπτώσεων αυτών έχουν κάποια αρρώστια η οποία χρειάζεται χάπια για να την ξεπεράσει, έτσι καταλαβαίνεις πόσο κοστίζει το κάθε ένα νέο σκυλάκι που έρχεται στο καταφύγιο. Φυσικά συνεργαζόμαστε με πολύ καλούς κτηνιάτρους που κάνουν υπομονή στα τιμολόγια μας και είμαστε πολύ τυχεροί για τους εθελοντές που έστω και με μια δωρεά φαγητού βοηθάνε τα σκυλιά απίστευτα. Δεν υπήρχε καν δεύτερη σκέψη αν από τα έσοδα μου θα έδινα και κάτι τοις στο καταφύγιο. Και για όσο μπορώ και δημιουργό έστω και αν κάνω κάτι άλλο μετά από αυτό, θα τους υποστηρίζω όσο μπορώ! Επίσης να σημειώσω ότι τα ρούχα τα οποία μου έχουν δοθεί, δίνω 2 ευρώ στο καταφύγιο.

Άρθρο: Μικαέλα Κωνσταντίνου / Ant1

Ροη Ειδησεων

Άκαρπες οι έρευνες μετά τον εντοπισμό ανθρώπινου μέλους στη Πάφο

Oι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Λάρας έχουν αρχίσει από το πρωί και συνεχίζονται από…

20 Μαΐου, 2024

Ένωση Νέων Παραλιμνίου: Ζητά Γενικό Διευθυντή Ποδοσφαίρου

Το Δ.Σ της Ε.Ν.Π ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ζητά να προσλάβει άτομο για την κάλυψη της θέσης του…

20 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει για το Ιράν ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Η δήλωση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ότι δεν θα υπάρξει αναστάτωση…

20 Μαΐου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Καταζητείται ο 41χρονος Αγάπιος για υπόθεση ληστείας και τραυματισμού (ΕΙΚΟΝΑ)

Τη φωτογραφία και τα στοιχεία άντρα ηλικίας 41 ετών, ο οποίος καταζητείται σε σχέση με…

20 Μαΐου, 2024

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ηλεκτρονικά μηνύματα με περιεχόμενο παρόμοιο με αυτό που στάλθηκε την Παρασκευή σε σχολεία της Κύπρου,…

20 Μαΐου, 2024

ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το 13o Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το 13o Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την…

20 Μαΐου, 2024