Αγία Νάπα: Οι ξενοδόχοι ανησυχούν για επιπτώσεις στον τουρισμό της περιοχής εξαιτίας των δημοσιευμάτων για την 19χρονη

cache 1500x3000 Analog medium 536222 270192 662018 ανησυχία, Πρόεδρος ξενοδόχων Αμμοχώστου, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όσο πιο γρήγορα ξεχαστεί η ιστορία με την 19χρονη Αγγλίδα, τόσο το καλύτερο για την τουριστική βιομηχανία της Αγίας Νάπας και κατ’ επέκταση της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής ευελπιστούν ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ειδικά, μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση εναντίον της 19χρονης, η οποία κρίθηκε ένοχη ότι προέβη σε ψευδή καταγγελία στην Αστυνομία περί ομαδικού βιασμού της, δεν πρόκειται να κάνει ζημιά στον τουρισμό της επαρχίας το ερχόμενο καλοκαίρι και ότι οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα κυμανθούν περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας δήλωσε χθες ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ταξιδιωτική οδηγία από το Ηνωμένο Βασίλειο για να μην επισκέπτονται οι Βρετανοί την Αγ. Νάπα, ούτε υπάρχουν ενδείξεις πως θα προκύψει τέτοια οδηγία στο μέλλον.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της μεγάλης τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, η υπόθεση της νεαρής Αγγλίδας δεν αναφέρθηκε καν από τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας. «Είναι γεγονός ότι με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο, μετά την καταδικαστική απόφαση και τις δηλώσεις της μητέρας της 19χρονης, η υπόθεση είχε αρχίσει να παίρνει αρνητική τροπή για την επαρχία μας», ανέφερε ο κ.Τάκκας και πρόσθεσε: «Θεωρώ, όμως, ότι μετά την ποινή που επιβλήθηκε στην κοπέλα το θέμα έχει τελειώσει, αφού ακόμα και ο Βρετανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Τέλος καλό, όλα καλά. Εάν η υπόθεση αυτή συνέχιζε να παίζει τόσο έντονα στα ΜΜΕ, πολύ πιθανόν να είχαμε μεγάλη ζημιά σαν τουριστική βιομηχανία. Αυτό που θέλουμε πλέον είναι να ξεχαστεί όσο το δυνατό πιο σύντομα αυτό το ατυχές γεγονός. Θέλω να πιστεύω ότι η Αγ. Νάπα δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της εξαιτίας αυτής της υπόθεσης».

Όσον αφορά τις ενδείξεις και τα μηνύματα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο εν’ όψει της καλοκαιρινής περιόδου του 2020, ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ δήλωσε ότι λόγω και του επικείμενου Brexit είναι πολύ δύσκολο να προκύψει αύξηση στις κρατήσεις των ξενοδοχείων από την αγγλική αγορά.

Εξέφρασε την ελπίδα η κίνηση να κυμανθεί περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, που ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με το 2018 και το 2017.

Πηγή: larnakaonline