ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κινδύνεψαν να πνιγούν νεαροί – Επέμβαση ΚΣΕΔ

limeniki

Δύο άτομα ηλικίας 26 χρόνων διασώθηκαν χθες το απόγευμα από άκατο της Αστυνομίας και ναυαγοσώστες, όταν κινδύνευσαν να πνιγούν σε θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας γύρω στις 18.10 χθες λήφθηκε πληροφορία ότι σε θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας δύο λουόμενοι, ηλικίας 26 χρόνων, αδυνατούσαν να επιστρέψουν στην ξηρά και κινδύνευαν να πνιγούν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) για συντονισμό επιχείρησης διάσωσης και άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Αμμοχώστου απέπλευσε με στόχο τον εντοπισμό και διάσωση των δύο ατόμων.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι ναυαγοσώστες της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με δύο μέλη τους τα οποία κατευθύνθηκαν με μικρό θαλάσσιο σκάφος (jet ski) προς τη σκηνή, ενώ μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρο μετέβησαν στην περιοχή.

Παράλληλα, πολίτης ο οποίος βρισκόταν στην ξηρά και ήταν σε επικοινωνία με το Σταθμό Παραλιμνίου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενημερώθηκε ότι στην ακτή υπήρχαν κυκλικά σωσίβια, που είχαν τοποθετηθεί μετά από συνεργασία της Αστυνομίας και του Δήμου Αγίας Νάπας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο πολίτης έλαβε εντολή να ρίξει τα σωσίβια προς τους δύο λουόμενους που κινδύνευαν προκειμένου να στηριχθούν σ’ αυτά μέχρι την άφιξη της ακάτου της Αστυνομίας.

Με τη χρήση των κυκλικών σωσίβιων που έριξε ο πολίτης στη θάλασσα, οι δύο 26χρονοι κατάφεραν να βγουν στα βράχια της ακτής, από όπου παραλήφθηκαν από τους ναυαγοσώστες.

Η άκατος της Αστυνομίας παρέλαβε τον ένα ναυαγοσώστη, ενώ ο δεύτερος ναυαγοσώστης και χειριστής του jet ski μετέφερε τους δύο 26χρονους σε παρακείμενη παραλία, όπου παραλήφθηκαν από τους νοσηλευτές του ασθενοφόρου.

Οι δύο 26χρονοι εξετάστηκαν από τους νοσηλευτές, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους, και αφού δήλωσαν ότι δεν επιθυμούσαν να τύχουν περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης, αποδεσμεύτηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ