Αγια Ναπα

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κορυφαίοι επιστήμονες γιατροί λαμβάνουν μέρος στο 1ο Ιατρικό Συνέδριο

Κορυφαίοι επιστήμονες γιατροί λαμβάνουν μέρος στο 1ο Ιατρικό Συνέδριο του Συνδέσμου «΄Αρωμα Αγίας Νάπας» Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/10/2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργος Σεφέρη» στην Αγία Νάπα.

Τέσσερεις διακεκριμένοι επιστήμονες γιατροί, οι Δρ Νικόλαος Ζαμπόγλου, Δρ Εμμανουήλ Γεωργιαννάκης, Δρ Παναγιώτης Κύζας και Δρ Νικόλαος Σπερνοβασίλης είναι οι εισηγητές του 1ου Ιατρικού Συνεδρίου του Συνδέσμου «΄Αρωμα Αγίας Νάπας» Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής και το πρώτο Ιατρικό Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται στην Αγία Νάπα και στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Ο Δρ Νικόλαος Ζαμπόγλου, Ιδρυτής και Ιατρικός Διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας θα μιλήσει με θέμα «Νέες Προοπτικές στην Ογκολογία», ενώ ο Διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής και Τμήματος Ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital και Metropolitan General Proctor & Chief Trainer Ρομποτικής Θωρακοχειρουργικής, Τομέα Νοτιοανατολικής Ευρώπης Δρ Εμμανουήλ Γεωργιαννάκης το θέμα «Καρκίνος του Πνεύμονα – Σύγχρονες τεχνικές χειρουργικές». Ο Δρ Παναγιώτης Κύζας, Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος Head and Neck του

Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου Consultant OMFS H&N Surgeon θα αναπτύξει το θέμα «State-of the-art surgical management of H & N cancer: Pushing the boundaries και ο επικεφαλής του Λοιμωξιολογικού Τμήματος του Γερμανικού Ογκολογικού Ινστιτούτου, Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος Δρ Νικόλαος Σπερνοβασίλης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ιατρική Ευκαιρίες και Προσκλήσεις.

Το συνέδριο αρχίζει στις 09:00 π.μ. και το πρώτο του μέρος περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τον Επίτροπο του Πολίτη κ. Παναγιώτη Παλατέ, τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου «΄Αρωμα Αγίας Νάπας» Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής κ. Χριστάκη Πίττα και από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ) Δρ Πέτρο Αγαθαγγέλου.

Ο Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και πρώην Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Γιώργος Γιωργή θα κάνει τη δική του παρέμβαση με θέμα «Ο Καρκίνος στην Αρχαιότητα» – Η Αντιμετώπισή του από τον Κίκη Κωνσταντίνου.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτή και Επίτιμου Προέδρου του Συνδέσμου «΄Αρωμα Αγίας Νάπας» – Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής αείμνηστου Κίκη Κωνσταντίνου.

Ροη Ειδησεων

Αγία Νάπα: Πραγματοποιήθηκε το 1ο Ιατρικό Συνέδριο με θέμα τον καρκίνο

Ολοκληρώθηκε το 1ο Ιατρικό Συνέδριο με θέμα τον καρκίνο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος «Άρωμα Αγίας…

27 Οκτωβρίου, 2024

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Δημιουργεί Μουσείο Ενάλιας Αρχαιολογίας στην Περνέρα

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας κα Μαρίνα Αργυρού πραγματοποίησε πρόσφατα στο αλιευτικό καταφύγιο…

27 Οκτωβρίου, 2024

Ορόκλινη: Σύλληψη 23χρονου πολιτικού πρόσφυγα για υπόθεση κλοπής και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Ανδρας ηλικίας 23 ετών συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ στη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων…

27 Οκτωβρίου, 2024

Μία ώρα πίσω οι δείκτες του ρολογιού την Κυριακή

Μία ώρα πίσω θα μετακινηθούν οι δείκτες του ρολογιού την Κυριακή 27 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, όπως…

26 Οκτωβρίου, 2024

Είχαμε το καλύτερο 9μηνο όλων των εποχών στον τουρισμό είπε ο Κ. Κουμής

Φέτος είχαμε το καλύτερο εννιάμηνο όλων των εποχών στον τουρισμό δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού…

26 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΣΥΚΙ: Στο Νεφρολογικό ΓΝ Αμμοχώστου υπηρετούν δύο νεφρολόγοι και όχι 3

Η ΠΑΣΥΚΙ με ανακοίνωση αναφορικά με το Νεφρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, δηλώνει ότι…

25 Οκτωβρίου, 2024