Δημαρχία Αγίας Νάπας: Τηλεοπτικό ντιμπέιτ Ζαννέτου – Ξύδια στο στούντιο του Σίγμα (Βίντεο)

80989799 594431107984970 1637703139140304896 n exclusive, Αιμιλία Ξύδια, Δημαρχία Αγίας Νάπας, μάχη, Νέα Αμμοχώστου, Χρήστος Ζαννέτου

Για τους στόχους τους και στις αλλαγές που προτίθενται να προχωρήσουν εάν αναλάβουν τη Δημαρχία της Αγίας Νάπας μίλησαν στην μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και Κάτι», οι δύο υποψήφιοι, Χρίστος Ζαννέττου και Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια.

Όσον αφορά την μεταρρύθμιση που προνοεί τη συνένωση Δήμων η κα Ξύδια ανέφερε πως, θέλουμε Δήμο πρωταγωνιστή χωρίς να ενωθούμε με κανέναν άλλο Δήμο και εξήγησε πως, «η Αγία Νάπα είναι ένας Δήμος που είχε ανοδική πορεία. Είναι στην έκτη θέση σε οικονομική δυνατότητα Δήμος και θεωρούμε ότι μπαίνουμε σε μια περιπέτεια εάν ενταχθεί σ΄ένα χάρτη συνενώσεων, χωρίς να διασφαλιστεί η ταυτότητά της».

Από πλευράς του ο κος Ζαννέττου, ανέφερε πως, «είναι προτεραιότητα του το ζήτημα της μεταρρύθμισης. Διαφωνούμε με τον χάρη συνένωσης διότι ο μελετητής δεν έχει λάβει υπόψιν τον ενεργό πληθυσμό και τα οικονομικά στοιχεία της Αγίας Νάπας. Θέση μας είναι η συμπόρευση μαζί με το Λιοπέτρι και τη Σωτήρα που είναι και απόφαση του Συμβουλίου του Δήμου».

Δεύτερο θέμα με το οποίο θα καταπιαστεί ο κος Ζαννέττος, είναι το τοπικό σχέδιο. «Ένα σχέδιο το οποίο έχει ετοιμαστεί από το 2017 και αναμένουμε τη δημοσίευσή του από την Πολεοδομία. Υπάρχει ένα όραμα το οποίο θα εξασφαλίζει την Παιδεία, την ευημερία των πολιτών μας και της εκπαίδευσης των πολιτών. Η πόλη μας πρέπει να ευημερεί, πρέπει να στηρίζει τον τουρισμό και πρέπει μέσα από αυτό το όραμα του Τοπικού Σχεδίου να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Είμαι πεπεισμένος ότι η Αγία Νάπα μπορεί να καταστεί ο πρώτος τουριστικός προορισμός της Μεσογείου».

Στο πιο πάνω συμφώνησε η κα Ξύδια , η οποία συμπλήρωσε «είδαμε τα προβλήματα της Αγία Νάπας και προσπαθήσαμε μέσα από την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου να διασφαλίζουμε την επίλυση των προβλημάτων. Θα πρέπει να προσθέσουμε στο Τοπικό Σχέδιο και κάποιο σχεδιασμό πολεοδομικό τον οποίο θα πρέπει να εντάξουμε στον Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής ανάπτυξης για να επιλύσουμε την Αγία Νάπα των δύο ταχυτήτων. Η Αγία Νάπα υπάρχει σήμερα, στο παραλιακό μέτωπο με τουρισμό και θέσεις εργασίας και υπάρχει και το αστικό κέντρο το οποίο χρόνο με τον χρόνο επιχειρήσεις κλείνουν. Αυτά τα δύο μέτωπα θα πρέπει να παντρέψουμε».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πηγή: sigmalive