Aγία Νάπα/Μακρόνησος: Ανάσα αισιοδοξίας o Ιούλιος για τα WaterSports – Ποια αθλήματα προτιμούν οι τουρίστες και ποια οι ντόπιοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κάμερα του Σίγμα βρέθηκε στην παραλία Μακρόνησος και συνομίλησε με τον Πρόεδρο των WaterSports στην συγκεκριμένη παραλία, Βαρνάβα Καϊκκη.

Αντίγραφο του Main Image x2 1200 × 650 px 89 exclusive, θαλάσσια αθλήματα

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο και να απομένει μόνο ένας μήνας για να ολοκληρωθεί ημερολογιακά το καλοκαίρι στην Κύπρο, τουρίστες αλλά και ντόπιοι ξεχύνονται στις παραλίες.

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με την κολύμβηση στη θάλασσα και τα παιχνίδια στο νερό και φυσικά η παραλία είναι ο «παράδεισος» για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Η κάμερα του Σίγμα με την Δημοσιογράφο Άντρη Φλουρέντζου βρέθηκε σε μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της επαρχίας Αμμοχώστου, την παραλία Μακρόνησος και συνομίλησε με τον Πρόεδρο των WaterSports στην συγκεκριμένη παραλία, Βαρνάβα Καϊκκη.

Αντίγραφο του Main Image x2 1200 × 650 px 91 exclusive, θαλάσσια αθλήματα

Ο κ.Καϊκκης μας ενημέρωσε για την κατάσταση φέτος μετά από τις δύο προηγούμενες χρονιές οι οποίες ήταν εφιαλτικές για τον κλάδο λόγω της έλλειψης τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Καϊκκη η κατάσταση στην αρχή της σεζόν ήταν πολύ δύσκολη με τους πρώτους δύο μήνες -Μάρτιο και Απρίλιο- να «χάνονται» εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και την απώλεια των Ρώσσων τουριστών από την χώρα μας. Ωστόσο ανάσα αισιοδοξίας ήταν ο Ιούλιος για τα θαλάσσια αθλήματα εφόσον οι τουρίστες αυξήθηκαν και ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο. Στο πελατολόγιο Ιουλίου προστέθηκαν και οι Κύπριοι.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πληθώρα θαλάσσιων αθλημάτων όπως είναι τα ταχύπλοα σκάφη – ένα για το αερόστατο και τρία για τα φουσκωτά-, μπανάνες, τα watersky, waveboards, πολυθρόνες, sliders, ποδήλατα και κανό.

Αντίγραφο του Main Image x2 1200 × 650 px 90 exclusive, θαλάσσια αθλήματα

Σε ερώτηση ποιο θαλάσσιο άθλημα ξεχωρίζει ο κ. Καϊκκης απάντησε πως ξεχωρίζει η πολυθρόνα με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι οι καλύτεροι πελάτες είναι οι Βρετανοί τους οποίους χαρακτήρισε μάλιστα «τρελούς» για τα watersports.

Ο κ. Καϊκκης μίλησε και για τις τιμές των θαλάσσιων αθλημάτων τα οποία ξεκινάνε από 13 ευρώ και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 90 ανάλογα με την προτίμηση του κάθε πελάτη.

Να επισημάνουμε ότι απαραίτητο για την έκδοση αδειών είναι να κατέχει ο επαγγελματίας όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ασφαλείας όπως επίσης και πιστοποιημένα όλα τα σκάφη από την εμπορική ναυτιλία για να είναι λειτουργικά.

FamagustaNews