Αγία Νάπα: Με άνευ προηγουμένου επιτυχία στέφθηκαν οι πασχαλινές εκδηλώσεις

ανασταση Δήμος Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Πασχαλινές Εκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος κος Γιάννης Καρούσος και το Δημοτικό συμβούλιο Αγίας Νάπας, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τις χιλιάδες των επισκεπτών που τίμησαν τις πασχαλινές εκδηλώσεις του δήμου, αριθμός που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και καθιερώνει πλέον την Αγία Νάπα,όχι μόνο ως το απόλυτο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου, αλλά και ως σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρόμενα και τη διατήρηση των εθίμων του νησιού μας.

Η φετινή καμπάνια του Δήμου Αγίας Νάπας πέτυχε απόλυτα σε τρεις διαφορετικούς άξονες: της θρησκευτικής κατάνυξης, της απίστευτης προσέλευσης καθ’ όλη την διάρκεια του εορταστικού τετραημέρου του Πάσχα και τέλος, στην παρουσίαση ποιοτικών εκδηλώσεων, που πέτυχαν απόλυτα να συνδυάσουν αναπαράσταση εθίμων αλλά και εξαιρετικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις από καλλιτέχνες και σύνολα.

EPITAFIOS Δήμος Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Πασχαλινές Εκδηλώσεις

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Μ. Παρασκευή με την ακολουθία του επιταφίου σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης, περιφορά του στα στενά δρομάκια της πόλης συνοδεία της μπάντας του Δήμου και εκκλησίας. Αξέχαστη θα παραμείνει στη μνήμη των πιστών οι ύμνοι από το «Γενεαί Πάσαι» από τη χορωδία του Δήμου.

Το Μ. Σάββατο πριν από την Αναστάσιμη λειτουργία και κατά την διάρκεια του ανάμματος της λαμπρατζιάς και το κάψιμο του Ιούδα, ο Δήμαρχος μαζί με ομάδα δημοτών, αναβίωσαν ένα παλαιό παραδοσιακό έθιμο της Αγίας Νάπας, τις «βίτσες». Κλαδιά του φυτού «σπουρτούλλα» που ευδοκιμεί στη περιοχή, τοποθετούνται για λίγα δευτερόλεπτα στη φωτιά της λαμπρατζιάς και μετά τα κτυπάνε με δύναμη στο έδαφος για να κάνουν μια μικρή έκρηξη! Ένα έθιμο που συναντάται μόνο στην Αγία Νάπα!

ANASTASH 1 Δήμος Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Πασχαλινές Εκδηλώσεις

Η Αναστάσιμη λειτουργία δημιούργησε το αδιαχώρητο σε όλα τα μήκη και πλάτη της πλατείας της πόλης. Χιλιάδες επισκεπτών έγιναν ένα με τους αυτόχθονες κατοίκους και όλοι μαζί έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη» μεταδίδοντας το Άγιο Φως, το οποίο έφτασε λίγες ώρες προηγουμένως από ομάδα μοτοσικλετιστών.

Την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα παρουσιάστηκε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Κύπρο, τα νησιά και την Μ. Ασία, από τον χορευτικό όμιλο του Δήμου Αγίας Νάπας, το χορευτικό συγκρότημα «Αράδιππος-Καροτσέρης», το συγκρότημα «Ερωφύλη» από τη διδυμοποιημένη πόλη του Ρεθύμνου και το χορευτικό συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου.

EVENTS 1 Δήμος Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Πασχαλινές Εκδηλώσεις

Δεν μπορούσαν να λείψουν από το παραδοσιακό Πάσχα, τα τσιαττιστά και τα παραδοσιακά παιχνίδια. Η ντουμπεζιά του Μεσαιωνικού Μοναστηριού Αγίας Νάπας είχε πάλι την τιμητική της, φιλοξενώντας τσιαττιστές, χορούς και τραγούδια, κάτω από την υπεραιωνόβια σκιά της. Σειρά πήραν τα παραδοσιακά παιχνίδια, με μικρούς και μεγάλους να ανταγωνίζονται σε αυγουλοδρομίες, σακουλοδρομίες και στο «διτζίμιν». Στο τράβηγμα του σχοινιού όμως έγινε το αδιαχώρητο, αφού μικροί και μεγάλοι με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο κον Καρούσο, έδωσαν τα πάντα για την νίκη! Πειράγματα, πολλά γέλια, ευτυχισμένες στιγμές για τους παρευρισκομένους, οι οποίοι όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν για την άψογη διοργάνωση από την πολιτιστική υπηρεσία του Δήμου και την υπεύθυνη λειτουργό. Η βραδιά έκλεισε με διασκεδαστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Νάσο, Εύα Μπάιλα και Πάνο Ψάλτη.

EVENTS 6 Δήμος Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Πασχαλινές Εκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο Αγίας Νάπας θέλουν να ευχαριστήσουν ξανά όλους τους συντελεστές και το προσωπικό του Δήμου Αγίας Νάπας για την άψογη συνεργασία, καθώς και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του το Πάσχα στην Αγία Νάπα, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Υγεία και ευτυχία σε όλους!!!