Αγια Ναπα

Aγία Νάπα: Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα “Ανοίγοντας τον δρόμο στα άτομα με αυτισμό”

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα με θέμα “Ανοίγοντας τον δρόμο στα άτομα με αυτισμό”.
Ημερίδα με θέμα «Ανοίγοντας τον δρόμο στα άτομα με αυτισμό» διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 03 Ιουλίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Νάπας “Γιώργος Σεφέρη”, το Σωματείο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου.

Στην ημερίδα παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου (ΕΟΑ) κ. Γιάννης Καρούσος, οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου – Δερύνειας κ.κ Χρίστος Ζαννέττου και Γιώργος Νικολέττος, οι Αντιδήμαρχοι των διαμερισμάτων Σωτήρας, Αγίας Νάπας και Λιοπετριού του Δήμου Αγίας Νάπας κ.κ. Αντώνης Κουμής, Αντώνης Χρίστου και Μάρκος Κουμής, οι Αντιδήμαρχοι των Διαμερισμάτων Παραλιμνίου και Φρενάρους του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας κ.κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας και Κώστας Μιχαήλ, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου των δύο Δήμων, ο Σταθμάρχης του Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου κ. Γιαννάκης Καπίλλας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου (ΕΟΑ) κ. Γιάννης Καρούσος αναφέρθηκε στις προσπάθειες στήριξης του Αυτισμού καθώς και για τη σημασία που έχει για την Επαρχία Αμμοχώστου η λειτουργία του “Πολυδύναμου Κέντρου Διά Βίου Ζωής, για άτομα με Αυτισμό”.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου προέβη σε εκτενή ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών του “Πολυδύναμου Κέντρου Διά Βίου Ζωής, για άτομα με Αυτισμό”, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι στις προτεραιότητές του Δήμου η ανέγερσή του, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό έργο-πρότυπο αφού στην Επαρχία Αμμοχώστου δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, το οποίο θα παρέχει αναβαθμισμένες, εξιδεικευμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τα άτομα με Αυτισμό.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, έτσι ώστε η στήριξη και η προσφορά προς το Σωματείο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου να γίνει πιο δυνατή.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου κα. Χρύσω Προδρόμου μίλησε για τη δράση του Σωματείου, για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τα Μέλη και τους Εθελοντές – φίλους του Σωματείου, έτσι ώστε να ευοδωθούν οι στόχοι του και ευχαρίστησε τις Τοπικές Αρχές και τους Χορηγούς για την συνεχή στήριξη.

Η ειδική παιδαγωγός κα. Κωνσταντία Σταυρή ανέπτυξε το θέμα “Με απλά λόγια για τον Αυτισμό”, η υπεύθυνη του κα. Ιωάννα Ζορλάκη μίλησε για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Smile Project, ενώ η Αρχιτέκτονας – Μελετητής του “Πολυδύναμου Κέντρου Διά Βίου Ζωής, για άτομα με Αυτισμό” το νέο κόσμημα της Επαρχίας Αμμοχώστου κα. Παναγιώτα Ξενή παρουσίασε εκτενώς το εν λόγω έργο.

Για το ρόλο του «Run for Autism» μίλησαν ο Λούης Λοΐζου και η Trish Browne ενώ τα παιδιά που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού Δημήτρης και Λορέντζος αναφέρθηκαν στις δικές τους προσωπικές εμπειρίες και στα επιτεύγματα τους τόσο στον αθλητισμό όσο και σε άλλους τομείς.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η κα. Θεοδώρα Κυριάκου.

Ροη Ειδησεων

Εντός επόμενων δύο εβδομάδων η επανεξέταση μέτρου για μετακίνηση φιλάθλων

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να επανεξεταστεί το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης φιλοξενούμενων φιλάθλων στα…

5 Ιουλίου, 2024

Αποτσίγαρο προκάλεσε πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Πάφου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά εντός του Κρατικού Δάσους Πάφου σε σύντομο χρονικό διάστημα…

5 Ιουλίου, 2024

ΥΠΕΣ: Παρά τα μικροπροβλήματα όλα κυλούν ομαλά με μεταρρύθμιση

Παρά τα μικροπροβλήματα που σημειώθηκαν τις πρώτες λίγες μέρες εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,…

5 Ιουλίου, 2024

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό ενημέρωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας…

5 Ιουλίου, 2024

Με συγγνώμη παραιτήθηκε από την ηγεσία των Τόρις ο Σούνακ

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Τόρις μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές…

5 Ιουλίου, 2024

Δήμος Αμμοχώστου: Eπανεκλέγηκε Αντιδήμαρχος ο Χρύσανθος Ζαννέτος

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 04/04/2024 η πρώτη συνεδρία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμμοχώστου, στο…

5 Ιουλίου, 2024