ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Με ρεκόρ συμμετοχών την Κυριακή το Ayia Napa Triathlon (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέραν των 600 αθλητών από 30 χώρες της Ευρώπης θα λάβουν μέρος στον “6ο Διεθνή Αγώνα Τριάθλου Αγίας Νάπας” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Nissi Beach Resort.

Δείτε πλάνα από τη διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα Αγίας Νάπας:

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο Δημοτικό Μουσείο “Θάλασσα” ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος “εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το “Ayia Napa Triathlon” ενώ ξεκίνησε πιλοτικά το 2014 κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να προσελκύσει αθλητές από πολλές χώρες, αρκετοί από τους οποίους είναι πρωταθλητές στις χώρες τους και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και καθιερώθηκε ως διεθνής αγώνας”.

Πρόσθεσε ότι “η διοργάνωση του Τριάθλου είναι τρανταχτή απόδειξη ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι μία από τις λύσεις για επέκταση της τουριστικής περιόδου. Η Αγία Νάπα κατάφερε να αποδείξει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε με τις δικές μας υπηρεσίες και το δικό μας τρόπο στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών οργανώσεων, ενώ και στόχος μας είναι να τις καθιερώσουμε και να τις αναβαθμίζουμε”.

“Ο Δήμος Αγίας Νάπας”, συνέχισε προσέγγισε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες με στόχο να διοργανώνουν, με τη στήριξη του Δήμου, διάφορους αγώνες και φεστιβάλ. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προωθούμε με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο, μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων, το τουριστικό προϊόν της περιοχής” είπε και σημείωσε πως “αυτό αποτελεί απόδειξη ότι εάν επενδύσουμε και κτίσουμε τις κατάλληλες υποδομές θα μπορούμε πολύ πιο εύκολα να έχουμε ολόχρονο τουρισμό, βασιζόμενοι σε ειδικές μορφές τουρισμού”.

Ο Γιάννης Καρούσος εξέφρασε ευχαριστίες στη Nireas Triathlon και στους αθλητές για τη συμμετοχή τους στον αγώνα, διαβεβαίωσε “ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει το “Ayia Napa Triathlon” και κάλεσε “όλους να επισκεφθούν αύριο Κυριακή 17 Μαρτίου την Αγία Νάπα για να παρακολουθήσουν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός”.

Ο Παναγιώτης Νταής, Πρόεδρος του Σωματείου Nireas, που είναι ο διοργανωτής του Τριάθλου, εξέφρασε “υπερηφάνεια για τη διοργάνωση του “Ayia Napa Triathlon” και ευχαρίστησε τον Δήμο Αγίας Νάπας και το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη διαχρονική στήριξη στην ομαδική προσπάθεια για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, τους αθλητές που τίμησαν τη διοργάνωση με την παρουσία τους και ευχήθηκε να είναι οι πρεσβευτές της Κύπρου στον Διεθνή χώρο του Τριάθλου”.

Ααρκετοί από τους αθλητές εξέφρασαν ικανοποίηση για την παρουσία τους στην Αγία Νάπα για να λάβουν μέρος στο μεγάλο αθλητικό γεγονός και διαβεβαίωσαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να έχουν μία αξιοπρεπή συμμετοχή στον αγώνα.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές αποστάσεις για όλα τα επίπεδα, Hellenic Bank Middle Distance Triathlon, Triathlon και Sprint Triathlon.

Το Hellenic Bank Middle Distance Triathlon αποτελείται από 1.9 χλμ κολύμπι, 90 χλμ ποδηλασία και 21 χλμτρέξιμο. Το Triathlon, γνωστό ως ολυμπιακό αγώνισμα, αποτελείται από 1.5 χλμ κολύμπι, 40 χλμ ποδηλασία και 10χλμ τρέξιμο ενώ το Sprint Triathlon είναι 750 μέτρα κολύμπι, 20χλμ. ποδηλασία και 5χλμ τρέξιμο.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στο Nissi Beach Resort, με τους αθλητές να ξεκινούν τον αγώνα με κολύμπι στην παραλία Nissi Bay, συνεχίζουν με ποδηλασία στο Κάβο Γκρέκο και στην συνέχεια τρέχουν προς την Αγία Θέκλα και πίσω στο Nissi Beach Resort για το τερματισμό.

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε οι αθλητές να περάσουν από μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Αγίας Νάπας.

Τον αγώνα χορηγούν μεταξύ άλλων το Υφυπουργείο Τουρισμού και η HELLENIC BANK.

Famagusta.News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διάλεξη στην Αγία Νάπα με τη Θέκλα Πετρίδου με θέμα τη ψυχολογική ενδυνάμωση της γυναίκας