ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Μετέφερε παράνομα 21 μετανάστες από τη Συρία – Στο κελι 52χρονος

Χειροπέδες για παράνομη διακίνηση Σύρων μεταναστών σε 52χρονο - Τους μετέφερε στη μαρίνα Αγίας Νάπας

DS1 0058 exclusive, Μετανάστες

Στη σύλληψη 52χρονου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, μετά την άφιξη σκάφους, που μετέφερε μετανάστες, στην θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου. Εναντίον του 52χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι χθες, εντοπίστηκε από τα ραντάρ, ύποπτος στόχος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο. Στις 12.30μ.μ. σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, εντόπισε και ανέκοψε στην πιο πάνω περιοχή, μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 21 άτομα. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 13 άνδρες, δύο γυναίκες και έξι παιδιά, ηλικίας από δύο μέχρι δέκα ετών.

Οι επιβάτες της βάρκας μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην μαρίνα Αγίας Νάπας. Από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος απέπλευσε από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, οδηγός του σκάφους ήταν 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Οι υπόλοιποι 20 επιβάτες του σκάφους, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Ο 52χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα εξαήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.