ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Όλο το ιστορικό για τον τραυματισμό σε λούνα παρκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι σε τεχνικό πρόβλημα προσανατολίζουν τις έρευνές τους Αστυνομία και Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας για το ατύχημα που σημειώθηκε χθες βράδυ σε λούνα παρκ στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, χθες γύρω στις έντεκα το βράδυ, μητέρα και το παιδί της ηλικίας επτά ετών από τη Ρωσία βρίσκονταν σε περιστρεφόμενη κούνια τύπου “Rising Star”.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, η κούνια προσέκρουσε με δύναμη σε μεταλλικό πάσσαλο διπλανού παιχνιδιού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Μητέρα και επτάχρονο παιδί διακομίστηκαν σε ιδιωτική κλινική στην Αγία Νάπα και ακολούθως σε εξειδικευμένη κλινική στη Λεμεσό με τα έξοδα νοσηλείας να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η εταιρεία.

Η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι η κατάσταση υγείας των τραυματιών είναι εκτός κινδύνου, και ότι έχει προχωρήσει στον διορισμό ομάδας διερεύνησης του συμβάντος.

Σύμφωνα με την εταιρεία: ”Εκ πρώτης, φαίνεται ότι το συμβάν προκλήθηκε λόγω ανθρώπινου λάθους στον χειρισμό. Η εταιρεία μας ακολουθεί και εφαρμόζει ευλαβικά τους κανόνες ασφαλείας που καθορίζει η ”TUV NORD”, η πιο αναγνωρισμένη Γερμανική αρμόδια αρχή για ελέγχους ασφαλείας και Πιστοποίησης προϊόντων. Η ”TUV NORD” επιθεωρεί την εταιρεία μας και τον εξοπλισμό μας σε ετήσια βάση”.

Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες το συγκεκριμένο παιχνίδι πέρασε πριν από τρεις ημέρες τους απαραίτητους ελέγχους.

Το Λούνα Παρκ που είναι το μεγαλύτερο στη χώρα μας λειτουργεί από το 1999, χωρίς ωστόσο να έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν οποιοδήποτε περιστατικό τραυματισμού που να οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα.

Πηγή: SigmaTV