Αγια Ναπα

Αγία Νάπα: Πνίγονται από τις αυξήσεις καυσίμων οι εταιρείες ταξί – Σταθερές οι τιμές για τους πελάτες

Πνίγονται από την ακρίβεια των καυσίμων και όχι μόνο οι επαγγελματίες ταξί στην Ελ. Επ. Αμμοχώστου. Με την τιμή της βενζίνης να ακουμπάει σήμερα (22/6) το 1,80 ανά λίτρο και του πετρελαίου το 1,90 ανά λίτρο οι εταιρείες ταξί δεν μπορούν παρά να δουλεύουν για να βγάζουν τα έξοδα τους.

Στο FamagustaNews, μίλησε ο Αντώνης Λάμπρου, ιδιοκτήτης εταιρίας ταξί (Vtaxis Cyprus), η οποία έχει συνολικά 5 ταξί και 2 mini bus, στην Αγία Νάπα, για τις τιμές που έχουν οι διαδρομές για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων αλλά και πόσο επηρεάζει η… ανάπτυξη των δημόσιων συγκοινωνιών.

Πόσο κοστίζει η κούρσα

Ερωτηθείς ο κ. Λάμπρου για το χαμηλοτερο ποσό που μπορεί να πληρώσει κάποιος για μια κούρσα απάντησε ότι χρησιμοποιείται ταξίμετρο και έτσι το ποσό φτάνει στα 7-8 ευρώ.

Του καλοκαιρινούς κυρίως μήνες πολύ δημοφιλής είναι και οι διαδρομές Αγία Νάπα – Αεροδρόμιο Πάφου και Λάρνακας, για τις οποίες οι τιμές έχουν καθοριστεί από τον Μάρτιο από το Τμήμα οδικών μεταφορών και είναι σταθερές.

«Κάθε ταξί πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο αυτές.»

Αύξησεις στα καύσιμα

Ο κ. Λάμπρου σχολίασε επίσης ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου υποφέρουν.

«Ενώ υπάρχουν σταθερές τιμές στις μετακινήσεις, στις τιμές των καυσίμων μόνο αυξήσεις βλέπουμε, έχει ξεπεράσει το 60% πιθανόν και 70% η αύξηση. Δεν μπορούμε να χρεώσουμε περισσότερο, όλοι τις ξέρουν τις τιμές και δεν είναι ούτε ηθικά σωστό να χρεώσουμε παραπάνω από την στιγμή που υπάρχουν καθορισμένες τιμές.

Χτυπά την κερδοφορία η αύξηση στα καύσιμα και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και οι τιμές των ανταλλακτικών, όσο αφορά τα service των αυτοκινήτων. Ένα service αυτοκινήτου είναι τουλάχιστον 100 ευρώ περισσότερα από ότι παλαιότερα.»

Παλεύουν σύμφωνα με τα λεγόμενα του να βγάλουν τα έξοδα τους, ειδικά φέτος που ο τουρισμός δεν είναι στα καλύτερα του εξαιτίας της απώλειας της Ρωσικής Αγοράς.

Δημόσιες Συγκοινωνίες

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στην Επ. Αμμοχώστου αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες γεγονός που πλήττει τις εταιρίες ταξί.

«Αυξήθηκαν οι δημόσιες συγκοινωνίες κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα ενώ λόγω του επαγγέλματος μου και της εταιρίας μου δεν θα «έπρεπε». Η ένσταση μου είναι στο κόμιστρο. Θα έπρεπε ο τουρίστας να έχει την επιλογή του λεωφορείου έναντι του ταξί, συμφωνώ με αυτό. Ωστόσο, ειδικά με τις τιμές των καυσίμων, το 1-1,5 ευρώ που έχει ως κόμιστρο το λεωφορείο δεν μας συμφέρει καθόλου και χάνεται ο «ανταγωνισμός».

Κάμερες Τροχαίας

Το νέο μέτρο με τις κάμερες τροχαίας τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της Κύπρου, έχει κάνει πολλούς να «φοβούνται». Οι εταιρίες ταξί μάλλον δεν ήταν ανάμεσα τους!

«Παρόλο που κινούμαστε πιο πολύ στην επ. Αμμοχώστου, οι κάμερες τροχαίας θεωρώ ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή κίνηση του Υπ.Μεταφορών  γιατί εγώ σαν ιδιοκτήτης εταιρίας ταξί, θέλω να γνωρίζω αν ο υπάλληλος μου παρανομεί στον δρόμο και αυτός είναι ένας τρόπος να το μάθω και να τιμωρηθεί επίσης.

Το ταξί είναι η πρώτη επαφή του τουρίστα με την χώρα, επομένως είμαστε και εμείς πολύ αυστηροί στον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τους πελάτες μας και τον τρόπο με τον οποίο οδηγούν οι οδηγοί μας.»

Χορηγία

Μπορεί η Κυβέρνηση να προσπάθησε να βοηθήσει και αυτό τον κλάδο ωστόσο το πλήγμα ήταν πολύ μεγαλύτερο από την βοήθεια που μπόρεσαν να προσφέρουν.

«Η εφάπαξ χορηγία ήταν καλοδεχούμενη και ευχαριστούμε την Κυβέρνηση αλλά δυστυχώς ήταν μια σταγόνα στον ωκεανό όσο αφορά τα έξοδα συντήρησης αυτοκινήτων, τους μισθούς των υπαλλήλων κλπ.»

Κλείνοντας ο κ. Αντώνης Λάμπρου μας ανέφερε ότι σε όλα τα ταξί μπορούν πλέον οι πελάτες να πληρώσουν με κάρτα!

FamagustaNews

Tags: exclusive

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024