ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Πολίτες κατήγγειλαν ότι τους έδιωξαν από παραλία – Πώς απαντά ο Καρούσος

e2518de1dc87e14acfa5302fcd1b7d64 Νέα Αμμοχώστου

Την απαγόρευση εισόδου σε παραλία της Αγίας Νάπας την Κυριακή των εκλογών, καταγγέλλουν πολίτες, τονίζοντας ότι ο ναυαγοσώστης που εργοδοτείται από τον Δήμο στην εν λόγω παραλία δεν επέτρεψε την πρόσβαση των λουομένων στην παραλία με το αιτιολογικό ότι αυτή είχε ενοικιαστεί τη συγκεκριμένη ημέρα για ιδιωτικό πάρτι. Το υπό διερεύνηση περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία «Άμμος του Καμπούρη». Εντελώς ανυπόστατη, χαρακτηρίζει την καταγγελία ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ότι ο Δήμος νοίκιασε την παραλία.

Διαβάστε αυτούσιο το κείμενο που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία

Αγαπώ αυτό το νησί. Όμορφο, ευλογημένο με νεοκύπριους που έχουν τόσο πολύ «ψωνιστεί» που σε κάνουν να αισθάνεσαι κομπάρσος σε επεισόδιο της «Τόλμης και Γοητείας». Είναι μαγεία η «γκλαμουριά» βρε χαζή. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Κυριακή, 26 Μαΐου, παραλία Άμμος του Καμπούρη στην Αγία Νάπα. Μία γοητευτική κυρία με πανέμορφο καφτάνι (το παραδέχομαι υπέροχο ήτανε) τρέχει πέρα δώθε μαζί με τον ναυαγοσώστη για να διώξει τους τουρίστες και τον κόσμο που πάει εκεί. «Η παραλία είναι ιδιωτική σήμερα, πληρώσαμε για να κάνουμε παιδικό πάρτυ! Πρέπει να φύγετε». Τι δεν καταλαβαίνεις βρε χαζή; Η κυρία ήταν ξεκάθαρη. Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία. Το συζητάς δέκα λεπτά λες και θα κερδίσεις κάτι!

Φορτώνεις ένα σωρό πράγματα πίσω στο αμάξι, βάζεις και τα παιδιά που κοιτάνε απορημένα και πας να βρεις άλλη παραλία. Ε ναι, τώρα θα σε ξαναπώ χαζή κι να με συγχωρέσεις. Φεύγεις; Γιατί φεύγεις; Για να συνεχίσουμε να χωρίζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες; Για να έχουμε τα «σικ» παιδιά από τη μία και τα «μιξιάρικα» από την άλλη; Γιατί φεύγεις μωρέ χαζή; Ξέρεις ότι υπάρχει Επίτροπος Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Πληρώνεις φόρους σε αυτό το κράτος. Ψηφίζεις. Ειρωνεία βέβαια θα μου πεις. Χθες είχαμε εκλογές.

Και εγώ τι κάνω για να σε βοηθήσω να βρεις το δίκιο σου; Τηλεφωνώ σε Δημαρχεία και Επιθεωρητές η χαζή και ακούω δικαιολογίες. Λες και θα αλλάξει κάτι. «Να μιλήσετε με τον Δήμαρχο καλύτερα…» Τι να μας πει και ο Δήμαρχος τώρα; Άντε εμείς θα τα βολέψουμε στο μυαλό μας και θα «καταλάβουμε». Οι τουρίστες; Τα παιδιά;

Καλημέρα στον Δήμο Αγίας Νάπας. Άντε και στην κυρία με το καφτάνι.

Εμείς θα αγαπάμε την Αγία Νάπα εις τους αιώνας των αιώνων! Κι ας είμαστε χαζοί…

Μιλώντας στο philenews ο κ. Καρούσος ανέφερε πως όντως είχε ζητηθεί άδεια για ένα παιδικό πάρτι στη συγκεκριμένη παραλία, η οποία, όπως εξήγησε, είναι μια μικρή και βραχώδης παραλία, χαμηλής προσέλευσης. Ο κ. Καρούσος απέρριψε κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας νοίκιασε την παραλία, λέγοντας ότι αυτό που επέτρεψε ο Δήμος ήταν την προενοικίαση αριθμού κρεβατιών για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε επίσης ότι συνομίλησε με τον ναυαγοσώστη του Δήμου, ο οποίος απέρριψε τους ισχυρισμούς και τον διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν έδιωξε κόσμο από την παραλία.

Ο κ. Καρούσος αποδίδει το περιστατικό σε κακή συμπεριφορά από μερίδα γονιών που συμμετείχαν στο πάρτι και τόνισε ότι το συμβάν διερευνάται από τον Δήμο Αγίας Νάπας, ο οποίος μάλιστα προτίθεται να αποστείλει επιστολή προς τους εμπλεκόμενους με την οποία θα γίνεται αυστηρή επίπληξη και θα ζητούνται εξηγήσεις. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων εναντίον των διοργανωτών του πάρτι, αφού, όπως εξήγησε, τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν ζημιά στην εικόνα του Δήμου Αγίας Νάπας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραπονούμενοι λουόμενοι είχαν ειδοποιήσει και την Αστυνομία, η οποία ωστόσο αρνήθηκε να επιληφθεί της κατάστασης, λέγοντας ότι οι παραλίες είναι υπό την ευθύνη του Δήμου.