ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Πρόγραμμα ευημερίας αδέσποτων ζώων (βίντεο)

O Δήμος Αγίας Νάπας σε συνεργασία με το Κόμμα για τα Ζώα και την Εθελοντική Φιλοζωική οργάνωση «ΚΙΒΩΤΟΣ» εφαρμόζει πρωτοποριακό πρόγραμμα περίθαλψης, φροντίδας και στείρωσης εγκαταλειμμένων ή και αδέσποτων γάτων και σκύλων.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη το μεσημέρι στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει ήδη διαθέσει κονδύλι 5.000 ευρώ για σκοπούς στειρώσεων και περίθαλψης εγκαταλελειμμένων αδέσποτων ζώων και ότι ο εκτιμώμενος  όγκος των περιστατικών, ανέρχεται περίπου σε εκατό πενήντα (150) ζώα (95 θηλυκά και 55 αρσενικά) ανά έτος.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό την έναρξη ενός πρωτοποριακού σχεδίου –προγράμματος περίθαλψης, φροντίδας και στείρωσης εγκαταλειμμένων ή και αδέσποτων γάτων και σκύλων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας».

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων, την εξασφάλιση της υγείας των ζώων αλλά και παράλληλα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας. Η Αγία Νάπα ως τουριστικός προορισμός, αξίζει να επενδύσει στην επίλυση του θέματος, ώστε να παρουσιάζεται μια πιο θετική εικόνα στους πρόσθεσε ο κ. Καρούσος.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου, χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια του Δήμου Αγίας Νάπας, η οποία όπως είπε «ήταν μια προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Γιάννη Καρούσου την οποία υλοποιεί».

Για την εφαρμογή της υλοποίησης του Σχεδίου Ευημερίας, ο Δήμος Αγίας Νάπας, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με την κλινική “Medverts Veterinary Clinic”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: εισαγωγή συστήματος κουπονιών για τη στείρωση γάτων. Οι ενδιαφερόμενοι δηλαδή θα προμηθεύονται τα κουπόνια από τον Δήμο και στη συνέχεια θα προσέρχονται στον ιδιώτη κτηνίατρο, ο οποίος θα προχωρεί στη στείρωση δωρεάν. Περιλαμβάνει επίσης Κτηνιατρική Περίθαλψη Αδέσποτων Ζώων τα οποία χρειάζονται κτηνιατρική περίθαλψη. Τα αδέσποτα ζώα θα περισυλλέγονται από τις Δημοτικές Υπηρεσίες και θα προσκομίζονται στον ιδιώτη κτηνίατρο για κτηνιατρική αγωγή.

Στα πλαίσια της συνεργασίας με τον ιδιώτη κτηνίατρο, θα παρέχονται επίσης: Έκπτωση στη στείρωση και στην τοποθέτηση microchip κατοικίδιων ζώων των δημοτών Αγίας Νάπας, με την επίδειξη αποδεικτικού κατοικίας στο Δήμο Αγίας Νάπας π.χ λογαριασμού νερού.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται…

10 Μαΐου, 2024

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Έτσι τσέπωσαν 19 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56…

10 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο…

10 Μαΐου, 2024

Αύξηση 15% στα έσοδα από τουρισμό τον Φεβρουάριο

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία παρουσίασαν αύξηση 15% σε ετήσια…

10 Μαΐου, 2024

Πράσινο Υπουργικού για ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει σε διάρκεια και μισθολογικές κλίμακες

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Άμυνας, για εκσυγχρονισμό του…

10 Μαΐου, 2024

Επ. Διοικήσεως: Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε άτομα με αναπηρίες

Δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία προκύπτουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται…

10 Μαΐου, 2024