ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Προσέφερε λεωφορείο στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για μεταφορά ασθενών

Ο Δήμος Αγίας Νάπας δίπλα στους Δημότες, δίπλα στο Νοσηλευτικό προσωπικό, στηρίζει έμπρακτα τα μέτρα της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση του Covid 19.

s92004403 155122792635634 6543578775072800768 n Coronavirus

Ο Δήμος Αγίας Νάπας δίπλα στους Δημότες, δίπλα στο Νοσηλευτικό προσωπικό, στηρίζει έμπρακτα τα μέτρα της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση του Covid 19.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Χρίστου Ζαννέττου έχει παραχωρηθεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο ως γνωστό λειτουργεί και ως νοσοκομείο αναφοράς, Mini Bus, σε συνεργασία με τον στενό του φίλο Βασίλη Παύλου διευθυντή της εταιρείας Attica Holidays, για τη μεταφορά των ασθενών που έχουν θεραπευθεί από τη νόσο Covid 19 στις οικίες τους σε Παγκύπρια βάση, αφού λόγω του μεγάλου όγκου εργασίας, τα ασθενοφόρα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους αποθεραπεύοντες ασθενείς. Προσφέρθηκαν επίσης αριθμός καρεκλών για τις ανάγκες των γραφείων του νοσοκομείου.

Αναφορικά με τη σίτιση των νοσηλευτών, οι οποίοι έχουν πρόσφατα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και οι οποίοι φιλοξενούνται σε τουριστικά καταλύματα της Αγίας Νάπας, ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας και ομάδα εθελοντών ανέλαβαν την καθημερινή προσφορά φαγητού καθώς επίσης και την οποιανδήποτε ηθική στήριξη που θα χρειαστεί λόγω του βεβαρημένου προγράμματος των νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Στην απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων του Δήμου, όπως Δημοτικό Μέγαρο, Εκκλησίες, Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», Πάρκα, παιδότοποι, καθώς και των κάδων απορριμμάτων, δρόμων και πεζοδρομίων, προέβη ο Δήμος Αγίας Νάπας από τις πρώτες μέρες και συνεχίζει σε συστηματική βάση, συμβάλλοντας σημαντικά με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού στον τόπο μας, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία αλλά και των δημοτών. Με τη συνεργασία της Σχολικής Εφορείας απολυμάνθηκαν επίσης, το Δημοτικό Σχολείο «Αντώνης Τσόκκος», η Παιδική Λέσχη και το Δημόσιο/Κοινοτικό Νηπιαγωγείο.

Επίσης, ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει ετοιμάσει μία σειρά από άμεσων και ουσιαστικών μέτρων στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου. Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσφέρθηκαν τρόφιμα σε όλες τις άπορες οικογένειες και έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα εξής τηλέφωνα, 23-816320, 97-647699 (Υγειονομική Υπηρεσία), 23-816307, 99-454677 (Πολιτιστική Υπηρεσία), 99-684823 (Επιτροπή Ευημερίας, Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος), με τα οποία οι κάτοικοι του Δήμου που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις οικίες τους να εξυπηρετούνται από το αρμόδιο προσωπικό όσο αφορά την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικού υλικού.

Ο Δήμαρχος κύριος Χρίστος Ζαννέττου, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Υπηρεσίες του Δήμου θέτουν εαυτούς για οποιανδήποτε βοήθεια χρειάζονται οι Δημότες της Αγίας Νάπας αλλά και οι Υπηρεσίες του κράτους.

Famagusta.News