ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Πυρκαγιά σε αποθήκη του αποχετευτικού – Κίνδυνος από δοχείο με χλώριο

Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Αμμοχώστου

pirosvestiki 8 exclusive, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 23ης Αυγούστου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 24ης Αυγούστου 2020 ανταποκρίθηκε σε 51 κλήσεις για βοήθεια, 28 πυρκαγιές, 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 7 ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 23ης Αυγούστου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 24ης Αυγούστου 2020 ανταποκρίθηκε σε 51 κλήσεις για βοήθεια, 28 πυρκαγιές, 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 7 ψευδείς κλήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τις 02.55 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε αποθήκη στο αποχετευτικό Άγιας Νάπας. Από την πυρκαγιά ζημίες έπαθαν καλώδια, πλαστικοί αγωγοί και δύο δοχεία 20 λίτρων το κάθε ένα που περιείχαν χλώριο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.35. Πέραν από την κατάσβεση έγινε ψύξη σε μορφή σπρέι σε πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 1000 λίτρων που περιείχε χλώριο 400 λίτρων περίπου και επηρεάστηκε ελαφρά από την πυρκαγιά το εξωτερικό περίβλημα του. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Σταθμό Αμμοχώστου με 3 πυροσβ. οχήματα συμπεριλαμβανομένου και οχήματος χημικών. Τα αίτια θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Στις 23.54 υπήρξε ανταπόκριση για πυρκαγιά σε πρόχειρη φρουταρία κατασκευασμένη από μεταλλικά δοκάρια και στέγη από τσίγκους στην οδό Μίλτωνος στην Λεμεσό. Από την πυρκαγιά η φρουταρία έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.25. Υπήρξε ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και 2 πυροσβ. οχημάτων από Σταθμούς Λεμεσού με τα πληρώματα τους. Τα αίτια θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 12.24 υπήρξε ανταπόκριση για πυρκαγιά έκτασης 2½ εκταρίων από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων (χαρουπιές) σε δύσβατη περιοχή στην τοποθεσία ¨Σπήλιοι των Κοράκων¨ μεταξύ των χωριών Κάτω Αρόδες, Δρούσεια και Κρήτου Τέρρα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.58. Υπήρξε ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και από Πυροσβεστική: 3 πυροσβ. οχήματα από επαρχία Πάφου, Ταμείο Θήρας: 1 Φ.Μ.Π., Τμήμα Δασών: 2 πυροσβ. οχήματα όλα με τα πληρώματα τους, 1 ιδιωτικός προωθητής γαιών και 1 ιδιωτικός εκσκαφέας ,Πτητικά Μέσα: 2 αεροσκάφη Τμ. Δασών και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Στις 15.09 υπήρξε ανταπόκριση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σε κίνηση στον παρακαμπτήριο δρόμο Τσερίου (Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού) παρά την βιομηχανική περιοχή Τσερίου. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Κλήθηκε στη σκηνή ασθενοφόρο όχημα λόγω του ότι άτομο που επέβαινε στο όχημα από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά εμφάνισε τάσεις πανικού. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε αποκάλαμα και ξηρά χόρτα και στη συνέχεια μπήκε σε αυλή αποθήκης εργοστάσιο. Η πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα (σε λειτουργίσημη κατάσταση), 200 μεγάλα πλαστικά βαρέλια χωρίς περιεχόμενο και διάφορα μηχανήματα.

Προφυλάχθηκε το εργοστάσιο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και έγινε προληπτικά ψύξη σε 2 μεγάλα κενά βυτία με περιεχόμενο πετρελαιοειδών και σε μεγάλα κύλινδρα υγραερίου (κενά από υγραέριο αλλά υπό πίεση) που βρίσκονταν σε ανοικτό χώρο. Υπό έλεγχο τέθηκε η ώρα 17.52. Υπήρξε ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και 5 πυροσβ. οχήματα από Σταθμούς Λευκωσίας με τα πληρώματα τους, 1 γεωργικό ελκυστήρα και 2 ιδιωτικούς εκσκαφείς.

Εξάλλου στις 19.43, υπήρξε ανταπόκριση για πυρκαγιά έκτασης 2 εκταρίων από ξηρά χόρτα σε δύσβατη περιοχή στην τοποθεσία (Πλευρά του Σταυρού) μεταξύ των Χωριών Κυβίδες και Άγιου Αμβροσίου στην Λεμεσό. Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 21.07. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας, 3 πυροσβ, οχήματα από Σταθμούς Λεμεσού και 1 Φ.Π.Μ από Ταμείο Θήρας. Καθ’ όλη την διάρκεια της νύκτας παραμείναν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.