Αγια Ναπα

Αγία Νάπα: Συγκίνησε το κοινό η παράσταση «Το Τείχος θα πέσει» (EIKONEΣ)

Κατασυγκίνησε το κοινό η παράσταση «Το Τείχος θα πέσει» που παρουσίασε στο πλαίσιο αντικατοχικής εκδήλωσης ο Δήμος Αγίας Νάπας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Δάσους Άχνας.

Αισθήματα πόνου και βαθύτατης συγκίνησης αισθάνθηκαν όλοι όσοι παρακολούθησαν το χορόδραμα «Το Τείχος θα πέσει», το οποίο παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία, ο Δήμος Αγίας Νάπας, στο πλαίσιο αντικατοχικής εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Δάσους Άχνας με αφορμή της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής τον Ιούλιο του 1974.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι των διαμερισμάτων του Δήμου Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Αγίας Νάπας κ.κ Αντώνης Κουμής και Αντώνης Χρίστου και το Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του διαμερίσματος Αυγόρου κ. Σέργης Σέργη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος του Διαμερίσματος Αγίας Νάπας κ. Αντώνης Χρίστου ανέφερε ότι είναι χρέος του Δήμου να στηρίζει αντικατοχικές εκδηλώσεις που ανακαλούν την ιστορική μνήμη και διατρανώνουν την θέλησή μας να συνεχίσουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι τον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον Τούρκικο ζυγό.

Στην παράσταση έλαβαν μέρος, εκτός από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Δάσους Άχνας, ο Πολιτιστικός Όμιλος «Το Ρόδι» Ορμήδειας, χορευτικά σύνολα από την Ελλάδα, Μάλτα, Ρουμανία, Πολωνία καθώς και η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης – Ελλάδα.

Η παράσταση κατάφερε μέσα από την δύναμη της τέχνης του λόγου, της μουσική, του χορού και του δρώμενου να ζωντανέψει μπροστά στα μάτια των θεατών την πρόσφατη ιστορία της Κύπρου, την ειρηνική ζωή μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, τα τραγικά γεγονότα του 1974, του πραξικοπήματος και της εισβολής, τις συνέπειες της Τούρκικης Εισβολής, το δράμα των ξεριζωμένων, των αγνοουμένων και των νεκρών, αλλά και την ελπίδα για επανένωση και ειρηνική συμβίωση του λαού μας σε μια Κύπρο ειρηνική.

Η παράσταση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Χρίστου Ζαννέττου.

Ροη Ειδησεων

Πλήρωσαν σε περίπτερο με κλοπιμαίες κάρτες – Στην κατοχή τους μαχαίρια

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της μαχαιροφορίας, κατοχής επιθετικού οργάνου, δόλιας…

15 Ιουλίου, 2024

Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι…

15 Ιουλίου, 2024

Γρίπη των πτηνών: Νέα κρούσματα σε ανθρώπους

Τουλάχιστον τέσσερις ακόμα εργαζόμενοι σε γαλακτοκομικές φάρμες των ΗΠΑ προσβλήθηκαν από γρίπη των πτηνών Η5Ν1,…

15 Ιουλίου, 2024

Αναχώρησε για την Γαλλία ο 17χρονος εθνοφρουρός – Η κατάσταση της υγείας του

Αναχώρησε στις 14:00 από το αεροδρόμιο Λάρνακας το αεροσκάφος – ασθενοφόρο που θα μεταφέρει στο…

15 Ιουλίου, 2024

Ανώτατο: Ναι στην αίτηση Σταυριανού για ακύρωση πορίσματος για Θανάση

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με ομόφωνη απόφαση αποδέχτηκε την αίτηση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού,…

15 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση συντεχνιών με ΟΚΥπΥ για να αποφευχθεί η απεργία των ωρομίσθιων

Συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ θα έχουν αύριο Τρίτη το πρωί οι συντεχνίες ώστε να αποφευχθεί…

15 Ιουλίου, 2024