ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Συγκλονιστικό βίντεο drone από τις πυρκαγιές (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας

Στιγμιότυπο 2020 05 18 15.38.56 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Δέκα συνολικά εκτάρια από το “Δάσος Σωτήρας” στην περιοχή της Αγίας Νάπας κατέκαψε η φωτιά που ξέσπασε χθες Κυριακή γύρω στη 1:50, περίπου, το μεσημέρι στην Αγία Νάπα. Η φωτιά ξέσπασε σε δύο διαφορετικές εστίες και περίπου την ίδια ώρα, κάτι το οποίο δημιουργεί ερωτήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η πρώτη ξέσπασε κοντά στον αυτοκινητόδρομο βορειοδυτικά της Αγίας Νάπας και κατέκαψε συνολικά 7 εκτάρια από χαμηλή βλάστηση, ακακίες και χαρουπόδεντρα, ενώ η δεύτερη ξέσπασε κοντά στο κοιμητήριο και επεκτάθηκε και κατέκαψε 3, περίπου, εκτάρια, ενώ άμεσο κίνδυνο διέτρεξαν σπίτια και ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα, η πυρκαγιά “μπήκε” κυριολεκτικά σε αυλές σπιτιών προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε περιφράξεις και δεντροστοιχίες στη βόρεια πλευρά που εφάπτεται με το κρατικό δάσος τεσσάρων, συνολικά, κατοικιών στην οδό Κατασπήλων. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής συνέδραμαν στο έργο των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προβαίνοντας σε ρίψεις νερού με λάστιχα ποτίσματος καθώς και μα παρουσία στην σκηνή γεωργικού ελκυστήρα.

Δείτε βίντεο με drone από την πυρκαγιά στο “Δάσος Σωτήρας” στην Αγία Νάπα, το οποίο εξασφάλισε το Famagusta.News:

Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή του Δήμου της Αγίας Νάπας, ο οποίος με τα βυτιοφόρα αλλά και με εργατικό προσωπικό ανταποκρίθηκε άμεσα συμβάλλοντας σε θετικό βαθμό.

DSC 1273 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Και τρίτο μέτωπο στην Αγία Θέκλα

Παρ’ όλα αυτά, και ενώ τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά γύρω στις 5 το απόγευμα, στις 5:15 ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην περιοχή της Αγίας Θέκλας και απέναντι από τη μαρίνα Αγίας Νάπας. Η πυρκαγιά ξέσπασε από αγροτεμάχιο με σιτηρά και κατέκαψε κατά κύριο λόγο χαμηλή βλάστηση και μπάλες σανού ενώ διέτρεξαν κίνδυνο υποστατικά τα οποία βρίσκονται στην περιοχή.

IMG 9507 scaled exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Συνολικά ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς Παραλιμνίου και Ξυλοφάγου, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας, ένα όχημα του Τμήματος Δασών, μέλη της Πολιτικής Άμυνας και ελικόπτερο της Αστυνομίας το οποίο προέβαινε σε ρίψεις νερού.

DSC 1264 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέα Κεττή, είναι αξιοπερίεργο το γεγονός της ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών σε τρία σημεία εκ των οποίων την ίδια ώρα κάτι το οποίο διερευνά η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται στον ανθρώπινο παράγοντα και για τις τρεις πυρκαγιές, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για συνδυασμό πολύ υψηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με ανθρώπινη αμέλεια, η οποία να οδήγησε στην εκδήλωση των πυρκαγιών, ενώ οι δύο εστίες στο δάσος Σωτήρας φαίνεται να συνδέονται, τουλάχιστον χρονικά.

DSC 1248 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Πολύ σημαντικό πάντως είναι το γεγονός ότι κινδύνευσαν άμεσα ανθρώπινες ζωές αφού η πυρκαγιά στο κρατικό δάσος κατευθύνθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις αυλές των σπιτιών με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι σώθηκαν εκ θαύματος.

Δείτε απόσπασμα από το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Σίγμα:

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε γύρω στο μεσημέρι της Κυριακής σε πευκώδη περιοχή, πλησίον κατοικημένης περιοχής στην Αγία Νάπα. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε τρεις εστίες και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή ξαπλώθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν σπίτια και να καούν πεύκα και άγρια βλάστηση έκτασης 3.5 εκταρίων.

DSC 1225 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Για την κατάσβεση της προσέτρεξαν Ελικόπτερο της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας, βυτιοφόρα του Δήμου, δημότες με εκσκαφείς, τρακτέρ, κουβάδες και ότι άλλο μέσο είχαν στην διάθεσή τους.

DSC 1203 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Στον όλο συντονισμό συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, ο οποίος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε όλα τα κυβερνητικά τμήματα που έλαβαν μέρος, το προσωπικό του Δήμου και όλους τους δημότες που με αυταπάρνηση προσπάθησαν με κάθε μέσο να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Παρών επίσης στην κατάσβεσή της ήταν και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

DSC 1220 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

 

Τί αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής:

Δείτε εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Famagusta.News και η Άννα Τζιοβάνη:

DSC 1215 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1214 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1210 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1200 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1185 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1179 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1173 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1177 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1178 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1162 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1159 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1150 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1140 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1148 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1149 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1126 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1124 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1121 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1106 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1116 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1118 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1101 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1095 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ DSC 1092 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ b58d711b c51d 4c9a 868b ce8c6ae36cf2 exclusive, Νέα Αμμοχώστου, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Famagusta.News / Εικόνες: Famagusta.News, Άννα Τζιοβάνη