ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής η Αστυνομία για την αιματηρή επίθεση

Χειροπέδες σε 38χρονο για το μαφιόζικο χτύπημα - Δεν αποκλείονται κι άλλες συλλήψεις

Στιγμιότυπο 2020 02 16 17.02.36 exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Τον χορό των συλλήψεων άνοιξε σήμερα η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη 38χρονου υπόπτου στη Λάρνακα, ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με την υπόθεση. Η Αστυνομία προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του πάζλ της νέας αιματηρής επίθεσης στην Αγία Νάπα αξιολογώντας τα πολύτιμα μέχρι στιγμής στοιχεία τα οποία έχει στην κατοχή της.

Τα “τεκμήρια” που έχει στα χέρια της η Αστυνομία:

  1. Το παρ’ ολίγον φονικό όπλο τύπου καλάσνικοφ το οποίο βρέθηκε σε εξωτερική σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο χώρο του Μουσείου “Θάλασσα” που βρίσκεται 200, περίπου, μέτρα από τον χόρο της αιματηρής επίθεσης.
  2. Οι κάλυκες των περισσότερων από 20 σφαιρών οι οποίοι εντοπίστηκαν στην σκηνή. Τόσο οι κάλυκες όσο και το όπλο θα σταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις και βαλλιστικούς ελέγχους.
  3. Το υλικό DNA το οποίο άφησε πίσω του ο δράστης καθώς έχει ήδη διαφανεί τόσο το σημείο όπου βρισκόταν κρυμμένος όσο και η πορεία που ακολούθησε για να διαφύγει.
  4. Το υλικό από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της καφετέριας αλλά και των άλλων παρακείμενων υποστατικών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι ανακριτές της υπόθεσης κατέχουν αριθμό βίντεο τα οποία καταγράφουν τις κινήσεις του επίδοξου δράστη λεπτό προς λεπτό. Το σημαντικότερο είναι το βίντεο στο οποίο καταγράφεται η ώρα της παρ’ ολίγον δολοφονικής επίθεσης. Το δεύτερο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι βίντεο το οποίο καταγράφει άγνωστο άνδρα ο οποίος πιθανόν να είναι ο ο δράστης, να περνάει έξω από την καφετέρια, ίσως για να μπορέσει να εντοπίσει τον στόχο του. Πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη και άλλων βίντεο στα οποία διακρίνεται στο πρώτο ο δράστης να παρακολουθεί την περιοχή μέρες πριν το συμβάν, καθώς και δεύτερο στο οποίο απεικονίζεται ο δράστης να παρακολουθεί τον στόχο του.
  5. Τις μαρτυρίες από τις καταθέσεις προσώπων που βρίσκονταν στην καφετέρια ή στην περιοχή κατά την ώρα της επίθεσης καθώς και προσώπων από το επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον του 53χρονου επιχειρηματία.

εικόνα Viber 2020 02 16 14 05 59 001 exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Το προφίλ του υπόπτου

Ο ύποπτος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στη Λάρνακα όπου βρισκόταν με δεύτερο πρόσωπο. Είναι πρόσωπο το οποίο απασχόλησε ξανά τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών και βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ωστόσο το 2018, το Κακουργιοδικείο τον απάλλαξε από τις κατηγορίε, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στοιχεία τα οποία τον συνδέουν με την υπόθεση είναι τόσο τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας όσο και το υλικό DNA που εντοπίστηκε στην σκηνή.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά λέει η Αστυνομία

Από τα πυρά του δράστη τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα, τρεις άντρες και μια γυναίκα, που κάθονταν στο διπλανό τραπέζι από αυτό του επιχειρηματία, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Σε δηλώσεις του ωστόσο στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι” του Σίγμα, ο Αν. Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι στόχος ήταν ο 53χρονος επιχειρηματίας, αναφέροντας ότι όλα τα ενδεχόμενα, σε σχέση με τα κίνητρα του δράστη, είναι ανοιχτά, χωρίς να επιβεβαιώνει εάν επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του.

Φαίνεται ότι οι αρχές δεν έχουν κλειδώσει σε οποιοδήποτε σενάριο, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο όσον αφορά το ποιος ήταν τελικά ο στόχος ενώ δεν αποκλείεται το χτύπημα να έχει σχέση με εγκλήματα του παρελθόντος.

Δεν αποκλείονται κι άλλες συλλήψεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία αναμένεται να λάβει καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις σε περίπτωση που διαφανεί ότι ο δράστης είχε συνεργούς ή εάν υπήρξαν και ηθικοί αυτουργοί πίσω από την φυσική αυτουργία του παρ’ ολίγον εγκλήματος.

Famagusta.News