ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τελέστηκαν τα εγκαίνια του έργου «Βελτίωση των οδών Τεύκρου Ανθία κ.α. στην Αγία Νάπα» (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πρώτη φάση του έργου που αφορά την ανάπλαση του αστικού κέντρου του Δήμου Αγίας Νάπας

6D9F344C 3EDA 416F ADD0 CEE395C51AB9

Πραγματοποιήθηκαν από με τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη τα εγκαίνια της πρώτης φάσης του έργου που αφορά την ανάπλαση του αστικού κέντρου του Δήμου Αγίας Νάπας.

7B9B8B65 7363 4A94 ACCD 18709B54B11A

Το έργο «Βελτίωση των οδών Τεύκρου Ανθία κ.α. στην Αγία Νάπα», τμήμα του οποίου εγκαινιάσαμε σήμερα, κατασκευάζεται στα πλαίσια πολεοδομικού σχεδιασμού και αναβαθμίζει ουσιαστικά την περιοχή του Αστικού Κέντρου της πόλης μας δηλαδή, των οδών Τεύκρου Ανθία, Γιαννάκη Παππουλή, Διονυσίου Σολωμού, Δημοκρατίας, Φιλίας και Δημήτρη Λιπέρτη.
Ένα έργο με πολλαπλά οφέλη και με εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ και με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέραν του 80%. Βασικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της κινητικότητας στο Αστικό Κέντρο του Δήμου μας, η βελτίωση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας του χώρου, η αύξηση της επισκεψιμότητας του κέντρου αλλά και της χρήσης του αστικού χώρου.

81F6661D 1BB8 4BAE 9849 65404F7CCB97 scaled
Διαβεβαιώνουμε ότι οι προσπάθειες μας για υλοποίηση έργων προς όφελος τόσο της τοπικής όσο της ευρύτερης κοινωνίας θα είναι συνεχείς και ακούραστες, αφού αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική και οικονομική προέκταση της υλοποίησης έργων υποδομής. Υπηρετούμε με αίσθημα ευθύνης τις ανάγκες των πολιτών και δημοτών μας και αντιλαμβανόμαστε την υποχρέωση μας για ανάλογο σχεδιασμό.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μας τίμησε με την παρουσία του και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του παρόντος έργου που έγινε με την καθοριστική συμβολή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τους εργολάβους του έργου, κοινοπραξία «S. Hadjichristofi Constructions Ltd και αδελφών Κάτσιου (Στυλιώτες) Λtd J.V.», καθώς και τους επιβλέποντες, όπως και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας.

Μετά την τέλεση των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι επίσημοι που τον συνόδευαν μετέβησαν στο Δημοτικό Μουσείο THALASSA όπου ο κ. Αναστασιάδης προέβη στον απολογισμό για τα έργα που έχει κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Κατά την παραμονή του στο Μουσείο επισκέφθηκε την προσωρινή Δημοτική Πινακοθήκη Αμμοχώστου.