ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τέλος στην αγωνία – Εντοπίστηκε ο 80χρονος Άντονι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εντοπίστηκε από εκπαιδευμένο σκύλο που καθοδηγούσε λοχίας της ΕΜΑΚ - Καλά στην υγεία του ο 80χρονος

photo 16 exclusive, Αστυνομία

Τέλος στην αγωνία της εξαφάνισης του 80χρονου Βρετανού από τη νύχτα της Δευτέρας στην Αγία Νάπα.

Ο Βρετανός, ηλικίας 80 ετών, αγνοείτο από χθες το βράδυ στην Αγία Νάπα, ενώ το αυτοκίνητο του εντοπίστηκε σε ανοικτή θαμνώδη περιοχή κατεστραμμένο από φωτιά.

Πριν από λίγο εντοπίστηκε από εκπαιδευμένο σκύλο τον οποίο καθοδηγούσε λοχίας της ΕΜΑΚ στην περιοχή Κατάσπηλα στην Αγία Νάπα.

Ο 80χρονος εντοπίστηκε εξαντλημένος και αφυδατωμένος σε ακακίες κοντά στο σημείο που εντπίστηκε το όχημά του και θα διακομιστεί προληπτικά με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο για εξέταση της κατάστασης της υγείας του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ηλικιωμένος δεν είναι σε θέση να πεις πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο και πώς ξέσπασε η φωτιά στο όχημά του.

3 3 exclusive, Αστυνομία

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαϊου, άνδρας ηλικίας 80 ετών, Βρετανός υπήκοος, ξεκίνησε το αυτοκίνητο του, παλιό Μερσεντές, με στόχο να πάει βόλτα προκειμένου να δει την μηχανική του κατάσταση στην οποία βρισκόταν αφού ήταν ακινητοποιημένο εδώ και καιρό. Γύρω στις 9 το βράδυ η Αστυνομία έλαβε πληροφορία για αυτοκίνητο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες σε ανοικτή θαμνώδη περιοχή στην Αγία Νάπα.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οποία κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά στο αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το όχημα του 80χρονου Βρετανού, ο οποίος δεν εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν οποιεσδήποτε ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Από περαιτέρω έρευνες εντοπίστηκε η σύζυγος του 80χρονου, ηλικίας 78 ετών η οποία ανέφερε στην Αστυνομία ότι το όχημα πήρε ο σύζυγος της για βόλτα προκειμένου να ελέγξει την μηχανολογική του κατάσταση. Ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι ο σύζυγος της δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι.

Η σύζυγος έδωσε όλα τα στοιχεία του 80χρονου, ο οποίος έχει προβλήματα υγείας, αλλά δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, ούτως ώστε να εντοπιστεί από την Αστυνομία. Αμέσως άρχισε επιχείρηση εντοπισμού του Βρετανού» είπε και πρόσθεσε πως «σήμερα αναμένεται να μεταβούν στην Αγία Νάπα σκύλοι από τον Κλάδο Κυνών της Αστυνομίας, drones και περισσότερο προσωπικό, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για να εντοπιστεί ο 80χρονος.

Γύρω στις 9 το πρωί αναμένονται στην περιοχή μέλη της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας προκειμένου να γίνουν εκτεταμένες έρευνες στο αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι το ζεύγος διατηρεί κατοικία στην Αγία Νάπα και έφτασε στην Κύπρο την Κυριακή 29 Μαϊου.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Famagusta.News