ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τετραήμερη κράτηση σε δύο τουρίστες για κατοχή ναρκωτικών

court Αστυνομία, Δικαστήριο, Ναρκωτικά, Νέα Αμμοχώστου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον δύο Βρετανών τουριστών, ηλικίας 31 και 44 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στη 01.15 σήμερα, ενώ μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, της ΜΜΑΔ και του ΟΠΕ διενεργούσαν έλεγχο οχημάτων και προσώπων στην Αγία Νάπα, ανέκοψαν για έλεγχο όχημα που οδηγούσε 31χρονος και μοτοσικλέτα που οδηγούσε 44χρονος.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή του 31χρονου ένα χειροποίητο τσιγάρο με κάνναβη, ενώ στην κατοχή του 44χρονου εντοπίστηκαν έξι χειροποίητα τσιγάρα που περιείχαν κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ και 530 στερλινών, για τα οποία δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για την κατοχή τους.

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν, στην παρουσία τους, έρευνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν στην Αγία Νάπα, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα νάιλον σακουλάκι που περιείχε πράσινη, ξηρή, φυτική ύλη κάνναβης, βάρους 21 γραμμαρίων, που φέρεται να ανήκει στον 44χρονο.

Ο 44χρονος συνελήφθη εκ νέου για αυτόφωρο αδίκημα και σήμερα οδηγήθηκε μαζί με τον 31χρονο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησής τους για τέσσερις ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου της ΥΚΑΝ.

Πηγή: ΚΥΠΕ