ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Τίμησαν Κύπριους Καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους στο 6ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Βράβευση

Στους πέντε Κύπριους Καλλιτέχνες που πήραν μέρος στην Α΄ και Β΄ Φάση του 6ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής δημιουργώντας έργα με κεραμικό, Μπρούντζο, ασβεστόλιθο και stainless-steel απένειμε το Σάββατο 27 Ιουλίου αναμνηστικές πλακέτες ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον κάθε χώρο όπου τοποθετήθηκαν τα γλυπτά, παρουσία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου κ. Κίκη Κωνσταντίνου και της Πολιτιστικής Λειτουργού του Δήμου κας. Μαρίας Τοφινή Τσαντίλα.

Οι καλλιτέχνες – δημιουργοί είναι οι Αντρέας Κάττος, ο οποίος φιλοτέχνησε τα έργα «Οι επισκέπτες της Αστάρτης 3» και «Ηλιοτρόπιο», Φίλιππος Γιαπάνης με το έργο «Η φύση και ζωή», Κώστας Ιωαννίδης με το έργο «Ίκαρος», Μαρία Κυπριανού, η οποία δημιούργησε το έργο «Ο Ψαράς» και ο Πανίκκος Σπανός με τα έργα «Κέρβερος» και «Κατσίκα και Παιδί».

Απονέμοντας τις πλακέτες ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος εξέφρασε στους καλλιτέχνες τις εγκάρδιες του ευχαριστίες για τα εκθαμβωτικά έργα που φιλοτέχνησαν και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας θα δίνει πάντοτε βήμα στους Κύπριους δημιουργούς γιατί όπως τόνισε στόχος του Δήμου είναι η προώθηση και προβολή της κυπριακής τέχνης τόσο της παραδοσιακής όσο και της σύγχρονης.

Τις εγκάρδιες τους ευχαριστίες τόσο για την άψογη και αγαστή συνεργασία που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο φάσεων του 6ου Συμποσίου όσο και για τα εξαιρετικά έργα που δημιούργησαν, τα οποία όπως ανέφεραν θα συμβάλουν στον περαιτέρω εμπλουτισμό του Πάρκου, εξέφρασαν προς τους καλλιτέχνες ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κίκης Κωνσταντίνου και η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου κυρία Μαρία Τοφινή Τσαντίλα, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι η συνεργασία μαζί τους θα συνεχιστεί και στο εγγύς μέλλον.

Βράβευση1

Βράβευση2

Βράβευση3

Βράβευση4

Βράβευση5