ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Το χρονικό ενός αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου

Η πορεία των γεγονότων τα ξημερώματα της Κυριακής - Προσπάθησε κι άλλες φορές να "φάει" τον επιχειρηματία

Στιγμιότυπο 2020 02 19 14.43.02 exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου. Το ρολόι έδειχνε 02:02: Άνδρας ντυμένος σε σκούρα ρούχα και τρέχοντας από το Μουσείο Θάλασσα, εξέρχεται από παρακείμενο ανθώνα και μπαίνει στη μέση του δρόμου στην οδό Κρυού Νερού, στέκεται μπροστά από γνωστή καφετέρια και ξεκινά να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των θαμώνων. Στόχος του γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος είχε αναχωρήσει είκοσι, περίπου, λεπτά προηγουμένως.

Τέσσερα άτομα τραυματίζονται από σφαίρες και από θραύσματα γυαλιών. Τη επόμενη μέρα το πρωί μέλη της Αστυνομίας εντοπίζουν τσέχικο πυροβόλο όπλο τύπου M58 σε υπόγειο χώρο στην στοά της εισόδου του Μουσείου Θάλασσα Αγίας Νάπας. Πρόκειται για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Από επιστημονικές εξετάσεις, εντοπίζεται DNA στο όπλο το οποίο συνδέεται με 38χρονο από την Πάφο ο οποίος εντοπίζεται στη Λάρνακα και συλλαμβάνεται.

Το χρονικό της υπόθεσης

12 Φεβρουαρίου 2020: Ο ύποπτος επισκέπτεται την Αγία Νάπα

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, 00:35: Άγνωστος άνδρας ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα και κουκούλα έγινε αντιληπτός από δύο πρόσωπα να εισέρχεται στον πίσω χώρο στάθμευσης της καφετέριας προερχόμενος από τον χώρο στάθμευσης του Μουσείου “Θάλασσα”. όταν έγινε αντιληπτός από δύο πρόσωπα αμέσως εγκατέλειψε τον χώρο κατευθυνόμενος πάλι προς το Μουσείο. Στο δεξί του χέρι φάνηκε ότι κρατούσε κάτι που έμοιαζε με πυροβόλο όπλο. Το ίδιο βράδυ στο καφεστιατόριο βρισκόταν ο επιχειρηματίας φερόμενος ως “στόχος”.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου: Ο ύποπτος διαμένει σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ο ύποπτος αλλάζει ξενοδοχείο και διαμένει σε άλλο στην ίδια πόλη.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 23:43: Κλειστό κύκλωμα καταγράφει τον ύποπτο να αναχωρεί από το ξενοδοχείο

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

01:15: Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφει τον φερόμενο ως δράστη να περνάει απέναντι από την καφετέρια στην οδό Κρυού Νερού κι να μεταβαίνει βόρεια κοιτάζοντας του θαμώνες. Στην καφετέρια βρίσκεται το ίδιο βράδυ ο “στόχος” ο οποίος κάθεται σε τραπεζάκι στην στεγασμένη βεράντα δίπλα από τραπεζάκι στο οποίο κάθονταν έξι άλλα πρόσωπα.

01:30: Ο “στόχος” φαίνεται να υποπτεύεται τις ύποπτες κινήσεις και αναχωρεί από τον πίσω χώρο στάθμευσης της καφετέριας. Από την άλλη, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο “στόχος” φαίνεται να έφυγε τυχαία εκείνη την ώρα.

02:02: Ο δράστης βγαίνει από θάμνους από παρακείμενο υποστατικό, στέκεται μπροστά από την καφετέρια στην οδό Κρυού Νερού και σημαδεύει. Δεν βλέπει τον επιχειρηματία και φαίνεται η σύγχυση στις κινήσεις του. Παρ’ όλα αυτά, φοβούμενος και πιθανόν προσπαθώντας να προκαλέσει πανικό, πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον παρέας έξι ατόμων που κάθονταν σε διπλανό από αυτό του επιχειρηματία τραπέζι. Τέσσερα άτομα τραυματίζονται.

02:12: Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ξενοδοχείου καταγράφει τον ύποπτο να φεύγει από τον ξενοδοχείο.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου:, 14:30: 38χρονος από την Πάφο συλλαμβάνεται στην επαρχία Λάρνακας ως ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση.

Τα στοιχεία που “καίνε” τον 38χρονο

Στην σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 25 κάλυκες φυσιγγίων διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών. Ακολούθησε έρευνα στη γύρω περιοχή όπου εντοπίστηκε ένα στρατιωτικό αυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου Μ58 το οποίο βρισκόταν στο τέρμα εξωτερικώς σκάλας που οδηγεί στον υπόγειο χώρο του Μουσείου “Θάλασσα”, σε απόσταση 150, περίπου, μέτρων από το σημείο της ρίψης των πυροβολισμών.

Στοιχεία και καταθέσεις

Η Αστυνομία μέχρι τώρα έχει λάβει 30 περίπου καταθέσεις και οπτικά πλάνα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από περισσότερα από 20 υποστατικά της περιοχής.

Παράλληλα, προς συμπλήρωση του ανακριτικού έργου αναμένεται να ληφθούν 50 περίπου καταθέσεις, να ανακριθεί ο ύποπτος και να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του, να ληφθεί υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από 30, περίπου, υποστατικά, να γίνει αναγνωριστική παράταξη, να διερευνηθεί το όχημα και να ληφθούν δειγματοληψίες καθώς και η εξέταση του υπόπτου από ιατροδικαστή.

Οι κατηγορίες

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης, κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α΄και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών χωρίς να αποκλείεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις.

Famagusta.News