Αγία Νάπα: «Τους τσάκωσαν» να εργάζονται παράνομα – Σύλληψη δύο προσώπων

Σύλληψη δύο προσώπων

cache 1920x1080 Analog medium 982519 66469 2272022 exclusive

Ακόμα δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης προέκυψαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε υποστατικά στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μπυραρία στην Αγία Νάπα, γύρω στις 0020 της 25/7/22, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου, εντόπισαν άντρα ηλικίας 24 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, αιτητής πολιτικού ασύλου , να εργάζεται στο υποστατικό παράνομα και συγκεκριμένα χωρίς να κατέχει συμβόλαιο απασχόλησης σφραγισμένο από το Τμήμα Εργασίας.

Ο 24χρονος συνελήφθηκε για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και στην συνέχεια οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και αποδεσμεύτηκε.

Από τις εξετάσεις που έγιναν ο 24 χρόνος κατονόμασε συγκεκριμένο ελληνοκύπριο ως εργοδότη του και γίνονται ενέργειες προς εντοπισμό του. Εναντίον του θα διερευνηθεί υπόθεση για παράνομη εργοδότηση του 24 χρόνου.

Σε άλλο υποστατικό και συγκεκριμένα σε πιτσαρία στην Αγία Νάπα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα της 25/7/22, εντοπίστηκε άντρας ηλικίας 22 ετών, αιτητής πολιτικού ασύλου , να εργάζεται στο υποστατικό παράνομα και συγκεκριμένα χωρίς να κατέχει συμβόλαιο απασχόλησης σφραγισμένο από το Τμήμα Εργασίας.

Ο 22χρονος συνελήφθηκε για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και στην συνέχεια οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και αποδεσμεύτηκε.

Ως εργοδότη του ο 22 χρόνος υπέδειξε ελληνοκύπριο άντρας ηλικίας 50 ετών, ο οποίος αφού κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης του 22 χρόνου.

Τις δύο υποθέσεις διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.