ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Βαριά καμπάνα σε δύο μπιραρίες – Πέντε χιλιάδες συνολικό πρόστιμο

Συνολικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ σε δύο ιδιοκτήτες για όρθιους πελάτες, αποστάσεις και σερβίρισμα από το μπαρ

Εικόνα Αρχείου

Χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ καλείται να πληρώσει 47χρονος ιδιοκτήτης μπιραρίας στην Αγία Νάπα για παραβίαση του περί Λοιμοκαθάρσεως νόμου, ενώ πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε και σε 30χρονο ιδιοκτήτη δεύτερης μπιραρίας ο οποίος καταγγέλθηκε στις 28 Ιουλίου καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά παράβαση της εν λόγω νομοθεσίας, εντοπίστηκαν πρόσωπα να σερβίρονται από το μπαρ.

Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, σύμφωνα και με όσα αναφέρει η Αστυνομία, στις 30 Ιουλίου εντός της μπιραρίας υπήρχαν 140 πελάτες οι οποίοι ήταν όρθιοι και κάποιοι εξ αυτών χόρευαν, κάτι που απαγορεύεται στο πλαίσιο των μέτρων για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοΐού. Επίσης στην μπυραρία υπήρχαν 90 καρέκλες και 35 τραπεζάκια χωρίς την προβλεπόμενη απόσταση.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Δικαστήριο Αμμοχώστου το οποίο επέβαλε σήμερα πρόστιμο 3 χιλιάδων ευρώ στον 47χρονο υπεύθυνο της μπυραρίας.

Για τα ιδία αδικήματα το Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 2 χιλιάδων ευρώ σε 30χρονο ιδιοκτήτη άλλης μπυραρίας στην Αγία Νάπα ο οποίος είχε καταγγελθεί στις 28 Ιουλίου. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση εντοπίστηκαν πρόσωπα να σερβίρονται από το μπαρ, πράγμα που απαγορεύεται .