ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Ξεκίνησε η φημολογία για τους υποψηφίους των εκλογών

BBAE3398 D580 4B6F BF4E EB7FBC4067FA exclusive, Δήμος Αγίας Νάπας, Δημοτικές Εκλογές, Εκλογές, Εκλογές Δήμου Αγίας Νάπας 2020, Νέα Αμμοχώστου

Στις 12 Ιανουαρίου, όπως όλα δείχνουν, οι δημότες της Αγίας Νάπας θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τον αντικαταστάτη του Γιάννη Καρούσου.

Το σκηνικό με τις υποψηφιότητες δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, κάτι που αναμένεται να συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ονόματα τα οποία ακούγεται να καταλήγουν στο ψηφοδέλτιο. Το όνομα το οποίο φαίνεται να «κλειδώνει» είναι αυτό του νυν αντιδημάρχου και εκτελών χρέη Δημάρχου, Χρήστου Ζαννέτου για τον οποίο πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, καθώς και από τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο.

Παράλληλα, διεργασίες φαίνεται να ξεκίνησαν και από το κόμμα το οποίο έχει τη «μερίδα του λέοντος» στα ποσοστά στην Αγία Νάπα, το ΑΚΕΛ, αφού με βάση τα ποσοστά των Βουλευτικών Εκλογών του 2016, το ΑΚΕΛ έλαβε 37,82%, ο ΔΗΣΥ 31,58% και ακολουθούσε η Συμμαχία Πολιτών με 6,92%, το ΔΗΚΟ με 6,73% και το ΕΛΑΜ με 5,14% από τους συνολικά 2.418 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της τοπικής ομάδας του ΑΚΕΛ φαίνεται να μην κατέληξε στον εκλεκτό που θα στηρίξει, αν και έντονα ακούγονται τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων του ΑΚΕΛ Αίμιλης Ξύδια και Παναγιώτη Μάρκου καθώς και του ανεξάρτητου κατά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές Αντώνη Χρίστου ο οποίος φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να εξασφαλίζει στήριξη και από το ΔΗΚΟ. Στη φημολογία και το όνομα του Φώτου Κίκιλλου, αν και ο τελευταίος δε φαίνεται να αποδέχεται οποιαδήποτε πρόταση, κυρίως λόγω της θέσης του ως Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υποβολή υποψηφιοτήτων αναμένεται περί τα τέλη Δεκεμβρίου ενώ κύριο σύνθημα της προεκλογικής περιόδου θα είναι ξεκάθαρα το θέμα της προτεινόμενης από το Υπουργείο Εσωτερικών συνένωσης της Αγίας Νάπας με το Παραλίμνι.

Famagusta.News