Αγία Νάπα: Ζαννέττου και Ξύδια στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα τους

cache 728x3000 Analog medium 853973 49616 1012020 1 Αιμιλία Ευαγγέλου - Ξύδια, Νέα Αμμοχώστου, προεκλογική εκστρατεία, Υποψήφιοι, Χρίστος Ζαννέττου

Η μάχη για τη δημαρχία της Αγίας Νάπας κορυφώνεται σήμερα με την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας των δύο μονομάχων. Ο αντιδήμαρχος, Χρίστος Ζαννέττου, και η δημοτική σύμβουλος, Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, μπαίνουν στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα τους. Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βάση και τα όσα αναφέρονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο μονοπωλούν τη θεματολογία του προεκλογικού προγράμματος των δύο υποψηφίων. Κοινή θέση και των δύο η αυτονομία του δήμου Αγίας Νάπας με βάση την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Χρίστος Ζαννέττου και Αιμιλία Ευαγγέλλου-Ξύδια καταθέτουν στον «Φ» τις θέσεις τους και το όραμά τους για τον Δήμο Αγίας Νάπας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών της.

Στην αναπληρωματική εκλογή της Κυριακής, δικαίωμα ψήφου έχουν 3334 εκλογείς, εκ των οποίων οι 2687 είναι Κύπριοι και οι 647 είναι Κοινοτικοί. Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο ή το δελτίο ταυτότητάς τους ή και το έγγραφο που χρησιμοποίησαν για την εγγραφή τους, προκειμένου για κοινοτικούς εκλογείς. Για διευκόλυνσή τους οι κοινοτικοί εκλογείς προτρέπονται να έχουν μαζί τους τη Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη της Ένωσης (MEU1) ή το Πιστοποιητικό Εγγραφής Αλλοδαπού (A.R.C.). Οι ώρες ψηφοφορίας είναι από τις 7:00π.μ. μέχρι τις 6:00μ.μ., με διάλειμμα από τις 12:00μ. μέχρι τη 1:00μ.μ.

Xρίστος Ζαννέττου: Εδραίωση και ενίσχυση του Brand name της Αγίας Νάπας

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τα έργα ανάπτυξης του Δήμου είναι οι κύριοι άξονες των προεκλογικών θέσεων του Χρίστου Ζαννέττου. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η θέση μου για το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης είναι ξεκάθαρη και είναι η θέση που ομόφωνα υποστήριξε το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δηλαδή διεκδικούμε αυτόνομο Δήμο, άλλα αν αυτό μας το αίτημα δεν ικανοποιηθεί τότε προχωράμε κα απαιτούμε συνένωση με τον Δήμο Σωτήρας και την κοινότητα Λιοπετριού.

Η εξαγγελία που ανακοινώθηκε, είναι απλά μια πρόταση του τέως υπουργού Εσωτερικών, δεν αποτελεί τελεσίδική απόφαση της κυβέρνησης, για αυτό εμείς εμμένουμε στην ομόφωνη θέση-απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία στηρίζεται σε μία συναινετική συνένωση μαζί με τον Δήμο Σωτήρας και την κοινότητα Λιοπετριού και επομένως θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα νομικά και ό,τι χρειαστεί ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες μου είναι η επίσπευση της δημοσίευσης του νέου τοπικού σχεδίου, η δυναμική διεκδίκηση των θέσεων μας με έμφαση τις οικιστικές ζώνες και το κέντρο του Δήμου της Αγίας Νάπας. Πιστεύω ότι η διεκδικήσεις μας όσον αφορά το νέο τοπικό σχέδιο, αν εισακουστούν θα συμβάλουν πάρα πολύ, αν όχι στην επίλυση, τουλάχιστον στη βελτίωση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Αγία Νάπα όπως η αναβάθμιση του κέντρου, η επέκταση της τουριστικής περιόδου, και γενικά η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών θα επιτευχθεί, εφαρμόζοντας την πολιτική μου για διατήρηση της οικονομικής ευρωστίας του Δήμου μας με ανταπόδοση στους πολίτες. Επίσης η ανάπλαση και αναβάθμιση περιοχών του κέντρου της Αγίας Νάπας οι οποίες έχουν υποβαθμιστεί εξαιτίας της ανάπτυξης περιοχών που γειτνιάζουν με τη θάλασσα. Επιπλέον η επέκταση της τουριστικής περιόδου με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, ώστε η Αγία Νάπα να γίνει ελκυστικός τουριστικός προορισμός και κατά τους χειμερινούς μήνες. Επιπρόσθετα η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας με την ενίσχυση της αστυνόμευσης αλλά και η παράλληλη ανάπτυξη κώδικα σωστής συμπεριφοράς και από τους δημότες αλλά και από τους επισκέπτες του δήμου μας.

Θα ήθελα ακόμα να τονίσω ότι η αναβάθμιση των οικιστικών περιοχών θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όπως οι πεζοδρομοποιήσεις, η κατασκευή χώρων πρασίνου και πάρκων σε κάθε γειτονιά, η ανέγερση νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου καθώς και η απαίτηση για ίδρυση δεύτερου δημοτικού σχολείου. Η ανέγερση Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και ο εμπλουτισμός των κοινωνικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Η εδραίωση και ενίσχυση του Brand name της Αγίας Νάπας με τη συνέχιση της διπλωματίας πόλεων με περιοχές παρόμοιας κουλτούρας παρόμοιων προκλήσεων, παρόμοιων στοχοθετήσεων».

Ο Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του ότι με πλήρη επίγνωση των ευθυνών του και στηριζόμενος στην εμπειρία του, θέτοντας παράλληλα τον εαυτό του στη διάθεση των δημοτών, υποσχόμενος ότι «με αποφασιστικότητα όπως μέχρι τώρα έχει πράξει, θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις και θα εργαστεί ασταμάτητα για την πρόοδο και την ευημερία του Δήμου Αγίας Νάπας.

Αιμιλία Ευαγγέλου Ξυδιά: Αυτονομία και νέο Μaster Plan ανάπτυξης του δήμου

Η αυτονομία του Δήμου Αγίας Νάπας, αλλά και η υλοποίηση ενός νέου Master Plan ανάπτυξης είναι οι βασικές αρχές του προεκλογικού προγράμματος της Αιμιλίας Ευαγγέλου-Ξύδια. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Το θέμα της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κυρίαρχο. Η θέση μου: Αυτόνομος δήμος γιατί η θέση αυτή εκφράζει κάθε Αγιαναπίτη, με διαφοροποίηση του αρχικού σχεδίου των συνενώσεων, όπως έγινε με την Αθηένου.

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει μια πρόταση, αλλά είναι η Βουλή που παίρνει την απόφαση. Θα μεταφέρω τη φωνή του κάθε Αγιαναπίτη στα κόμματα, εκεί που θα ληφθεί η τελική απόφαση. Ζητούμε ευελιξία και να υπάρξει πρώτα ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα για να κάνει ο Δήμος Αγίας Νάπας συνεργασίες και συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών με γειτονικούς δήμους και κοινότητες. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζεται χρόνος και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για να πάρουν οι ίδιες τις αποφάσεις για το μέλλον τους.

Η Αγία Νάπα αναπτύχθηκε, αλλά υπάρχουν δύο ταχύτητες. Βασική μου προτεραιότητα είναι η ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας.Πρέπει να εξειδικεύσουμε τις ενέργειές μας για να έχουμε ένα νέο Master Plan για την Αγία Νάπα.
Εισηγούμαι ένα Διεθνές Συνέδριο κάθε Δεκέμβριο με τους Δέκα πλέον ελκυστικούς διεθνείς τουριστικούς προορισμούς.
Προτείνω τη συμμετοχή του δήμου και επιχειρήσεων στη «Συμμαχία για την Ανακύκλωση των Πλαστικών» που εφαρμόζει η ΕΕ με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα αναπτύξω τη συνεργασία με το κράτος για δημιουργία μιας Στρατηγικής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Αγία Νάπα. Η Αγία Νάπα να εντάξει όλο το αναπτυξιακό σχέδιό της στα έργα που θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027.

Θέση μου είναι η ανάπτυξη των συνεργειών του δήμου με τον ιδιωτικό τομέα και τον επιχειρηματικό κόσμο με αμοιβαίο όφελος (PPP – Public Private – Partnerships). Επίσης η συνεργασία του δήμου για υλοποίηση έργων με τη μέθοδο BOT (Build – Οperate – Τransfer).
Προτείνω την υποβολή πρότασης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο ΤΕΠΑΚ και σε άλλα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα στην Κύπρο με στόχο να ιδρύσουμε στην Αγία Νάπα, Τριτοβάθμια Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Τουρισμό. Προτείνω την περαιτέρω στήριξη του Συμποσίου για τον ποιητή Γιώργο Σεφέρη.

Στις 12 Ιανουαρίου με την ψήφο μας, διαμορφώνουμε την πορεία μας. Ενώνουμε τους πολίτες της Αγίας Νάπας».
Η κ. Ξύδια ανακοίνωσε ότι δίδει προτεραιότητα στις προτάσεις που αποσκοπούν στην πρόοδο και την ανάπτυξη για όλους και υπόσχεται να εργαστεί με ενότητα και συλλογικότητα, με κανόνες χρηστής διοίκησης και διαφάνειας, με διαβούλευση με τους πολίτες. Εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά της τάχθηκε υπέρ της αυτονομίας του Δήμου της Αγίας Νάπας, παρουσίασε την τουριστική πολιτική εστιαζόμενη στην κοινή δράση ανάμεσα στον δήμο και τους επαγγελματίες του τουρισμού και την ανάπτυξη και υποστήριξε ότι απαιτείται να επικεντρωθούν στην πιο ισορροπημένη ανάπτυξη που να είναι προς όφελος όλων των δημοτών και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η υποψηφία τόνισε στις προτάσεις την ανάγκη όπως η Αγία Νάπα να γίνει η Πρώτη Οικολογική Πόλη στην Κύπρο.

Χρίστο Ζαννέττο στηρίζει το ΔΗΚΟ

Στήριξη στην υποψηφιότητα του Χρίστου Ζαννέττου εξέφρασε με ανακοίνωση του το Δημοκρατικό Κόμμα. Όπως αναφέρει, μετά από ομόφωνη απόφαση της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΚΟ Αγίας Νάπας και την υιοθέτηση της απόφασης από την Επαρχιακή Επιτροπή ΔΗΚΟ Αμμοχώστου, το ΔΗΚΟ αποφάσισε όπως υποστηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο, νυν αντιδήμαρχο Αγίας Νάπας, Χρίστο Ζαννέττο, στις εκλογές για τη θέση του δημάρχου Αγίας Νάπας που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επεσήμανε ακόμα ότι η απόφαση ελήφθη με κριτήριο το παραγόμενο, από τον νυν αντιδήμαρχο, έργο και τις θέσεις του σε καίρια ζητήματα για την Αγία Νάπα και γενικότερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τονίζεται επίσης ότι η Τοπική Επιτροπή ΔΗΚΟ Αγίας Νάπας και η Επαρχιακή Επιτροπή ΔΗΚΟ Αμμοχώστου θα δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους για την εκλογή του Χρίστου Ζαννέτου στη δημαρχία της Αγίας Νάπας. Υπενθυμίζεται ότι στήριξη προς την υποψηφιότητα του Χρίστου Ζαννέττου έχει δηλώσει και ο ΔΗΣΥ και η Δημοκρατική Παράταξη.

Αιμιλία Ξύδια πρόκρινε η Αλληλεγγύη

Τη στήριξη της στην υποψηφιότητα της Αιμιλίας Ευαγγέλου- Ξύδια ανακοίνωσε η Αλληλεγγύη. Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος σε συνεδρία της αφού συνεκτίμησε τις θέσεις του Εκτελεστικού Συμβουλίου καθώς και αυτές των δύο ανεξάρτητων υποψηφίων για τη δημαρχία της Αγίας Νάπας, τους οποίους το Συμβούλιο είχε την ευκαιρία να ακούσει διά ζώσης, κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση να υποστηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα της Αιμιλίας Ευαγγέλου – Ξύδια. Η Αλληλεγγύη ανέφερε ότι, η κ. Ξύδια με την καθαρότητα των θέσεων που υποστηρίζει, και χωρίς τις οποιεσδήποτε άλλες δεσμεύσεις ή και εξαρτήσεις, κρίνεται ότι είναι σε θέση να υπηρετήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας της Αγίας Νάπας και όχι μόνο.

Η Αλληλεγγύη επεσήμανε ότι αναμένει πως η κ, Ξύδια θα τηρήσει εξ ολοκλήρου το προεκλογικό της πρόγραμμα και θα έχει τη στήριξη της στην προσπάθεια αυτή.

Στήριξη στην κ. Ξύδια έχει δηλώσει το ΑΚΕΛ και η Συμμαχία Πολιτών.

Πηγή: philenews