«Αναλαμπές» μουσικής και χορού στους δρόμους της Αγίας Νάπας

Analampes Δήμος Αγίας Νάπας, Μουσικοχορευτική Παράσταση, Νέα Αμμοχώστου

Ο θεσμός των Μουσικοχορευτικών παραστάσεων του Δήμου Αγίας Νάπας με τίτλο «Αναλαμπές» ζωντανεύει αυτές τις μέρες σε γειτονιές και σημεία αναφοράς της Αγίας Νάπας προσφέροντας στους επισκέπτες μια διαδραστική συνάντηση με τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των Μουσικοχορευτικών Παραστάσεων, τέσσερις χορευτές και δύο μουσικοί του Χορευτικού Συγκροτήματος «Αράδιππος – Καροτσέρης» κατέφθασαν με παραδοσιακό λεωφορείο και χόρεψαν κυπριακούς χορούς όπως συρτό, χορό των ποτηριών και της τατσιάς σε πέντε σημεία της λεωφόρου Μακαρίου.

Αναλαμπες Δήμος Αγίας Νάπας, Μουσικοχορευτική Παράσταση, Νέα Αμμοχώστου

Οι περαστικοί, πεζοί ή οδηγοί, σταματούσαν για να δουν την ολιγόλεπτη παράσταση, να φωτογραφίσουν το ευχάριστο γεγονός και να χορέψουν μαζί με τους χορευτές. Οι περαστικοί έκπληκτοι και με έκδηλο ενθουσιασμό, παρακολουθούσαν το όμορφο θέαμα και δε δίστασαν να συμμετάσχουν στο γλέντι τοποθετώντας ποτήρια, κούζες και μπουκάλια στο κεφάλι και στην τατσιά των χορευτών.

Analampes2 Δήμος Αγίας Νάπας, Μουσικοχορευτική Παράσταση, Νέα Αμμοχώστου

Analampes4 Δήμος Αγίας Νάπας, Μουσικοχορευτική Παράσταση, Νέα Αμμοχώστου

Analampes3 Δήμος Αγίας Νάπας, Μουσικοχορευτική Παράσταση, Νέα Αμμοχώστου

«Αυτό καταδεικνύει», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, «ότι ο στόχος που έχουμε θέσει πριν από τέσσερα χρόνια που αρχίσαμε την διοργάνωση αυτού του θεσμού, να παίρνει ο επισκέπτης «λίγη Αγία Νάπα και λίγη εμπειρία από τα ήθη και έθιμα του τόπου μας» έχει επιτευχθεί.

Οι επόμενες δύο «Αναλαμπές» θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου και 5 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή κατά μήκος των λεωφόρων Κρυού Νερού και Νησί.